TAJNA SAVRŠENE BEČKE ŠNICLE Ovo će dati poseban šmek, a evo kako je prave u vrhunskim restoranima

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Primenite jednostavne trikove profesionalnih kuvara i uživajte u fenomenalnom obroku.

bečka šnicla
Shutterstock

Saveti za najukusniju bečku šniclu

-Najbolje je da izaberete teleći but, njega koriste u najboljim restoranima.

-Poznato je sečenje u obliku leptira koje rade profesionalni kuvari, da bi šnicla ispala sočna i ravnomerna.

-Ako nemate teleći but, možete da koristite i svinjetinu ali nemojte ćuretinu ili piletinu, nemaju tako intenzivan ukus.

-Meso panirajte redosledom brašno-jaja-prezle. 

-Umešajte malo neutralne pavlake u smesu sa jajima, dodaće na šmeku.

-Da bi se dobila karakteristična zlatno žuta boja potrebno je da se pravi u dosta masnoće. Najbolje dodajte puter u istoj količini kao ulje.

Možda vas zanima:

germknedle

AUSTRIJSKE GERMKNEDLE Omiljena poslastica sa skijališta, po receptu bez mane

15:00

8 decembar, 2024

Sezonski recepti

Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli, i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.

Komentari (0)

Loading