ŠARAN IZ RERNE Posno jelo sa pirinčem koje je spremno za 30 minuta!

Vesna Vukadinović

19:00

Sezonski recepti 0

Posni ručak koji će vas odlično zasititi.

riba
Shutterstock

Sastojci:

1 kg šarana

300 g crnog luka

200 g pirinča

100 ml ulja

250 ml belog vina

So, biber

Priprema:

Šarana očistite, odsecite glavu i rep i zasecite sa razmacima od oko 3 cm. Posolite spolja i unutra. Crni luk očistite i iseckajte na rebarca, pa prodinstajte na malo ulja. Dodajte pirinač, so i biber po ukusu i dinstajte dok pirinač ne postane staklast. U podmazan pleh sipajte mešavinu luka i pirinča, belo vino i toplu vodu da prekrije sve. Odozgo stavite šarana, prelijte ga uljem i pecite u rerni oko 30-40 minuta, odnosno dok ne dobije smeđu boju i dok unutra meso ne bude gotovo.

Komentari (0)

Loading