ŠARAN IZ RERNE Posno jelo sa pirinčem koje je spremno za 30 minuta!
Posni ručak koji će vas odlično zasititi.
Sastojci:
1 kg šarana
300 g crnog luka
200 g pirinča
100 ml ulja
250 ml belog vina
So, biber
Priprema:
Šarana očistite, odsecite glavu i rep i zasecite sa razmacima od oko 3 cm. Posolite spolja i unutra. Crni luk očistite i iseckajte na rebarca, pa prodinstajte na malo ulja. Dodajte pirinač, so i biber po ukusu i dinstajte dok pirinač ne postane staklast. U podmazan pleh sipajte mešavinu luka i pirinča, belo vino i toplu vodu da prekrije sve. Odozgo stavite šarana, prelijte ga uljem i pecite u rerni oko 30-40 minuta, odnosno dok ne dobije smeđu boju i dok unutra meso ne bude gotovo.
Možda vas zanima:
PREDLOG ZA RUČAK Začinjena riba iz rerne, zdravo jelo koje će biti na stolu za pola sata
Savršen letnji obrok za celu porodicu.
ZDRAV RUČAK Šaran pečen u rerni na jastuku od pirinča i luka, jelo kome niko neće naći manu!
Posno jelo koje će vas oduševiti.
ZDRAVO I SLASNO Pečena pastrmka začinjena ruzmarinom, lagana i hrskava u isto vreme
Odličan ručak ili večera koja je brzo gotova.
POSNO JELO Pijani šaran sa pirinčem, najbolji koji ste jeli!
Pripremite odličan vikend ručak.
DOMAĆE JELO KOJE GREJE DUŠU I ČUVA TRADICIJU Ovaj recept za gulaš je pravi hit, bogatog ukusa i savršene teksture
Ovaj gulaš s junećim mesom, povrćem i začinima jednostavno morate probati – svaki zalogaj će vas očarati
PROJA SA MLADIM SIROM Doručak koji će vas raspametiti, ukusan i zasitan, a jedan sastojak ga čini neodoljivim
Doručak posle kojeg ćete ostati siti i zadovoljni...
OMILJENI SLATKIŠ NAŠEG DETINJSTVA Neprevaziđena starinska poslastica koja se pravi od samo 5 sastojaka
Ova poslastica, koju je popularizovala Milena Dravić u TV seriji „Metla bez drške“, mnogima je poznata ne samo sa malih ekrana, već i iz bakine kuhinje
STARINSKO SRPSKO JELO Krompirača sa pirinčem i kobasicom, pravo zadovoljstvo ukusa
Luk ovom jelu daje slast, a pirinač u kombinaciji sa jako malo brašna pravi jelo kremastim
Komentari (0)