PRŽENICE IZ RERNE Ne treba vam ni kap ulja, a ukusnije su od onih klasičnih
Prženice su idealan način da iskoristite stari hleb od prethodnih dana, ali i da pripremite obrok za manje od 10 minuta. Idealne su za doručak, a odlično će poslužiti i kao večera ili užina.

Iako veoma ukusne, one imaju jednu manu – upijaju mnogo ulja u toku prženja. Ipak, i za ovo postoji rešenje – priprema u rerni. Ovako spremljene neće upiti ni kap ulja, a ukus će biti odličan kao i kada se pripremaju na tradicionalni način.
Sastojci:
10 parčića starog hleba
3 jaja
1 dl mleka
prstohvat soli
prstohvat šećera
Priprema:
Jaja umutite sa mlekom i dodajte so i šećer. Svako parče hleba dobro natopite mešavinom, pa ređajte u pleh obložen papirom za pečenje.
Ako je hleb tvrđi i stariji, natopljne prženice ostaviti da odstoje pet minuta u plehu, pa ih staviti da se peku.
Pecite ih u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta ili dok ne dobiju zlatno-žutu boju.

KRILCA SA PARMEZANOM Hrskava i ukusna, a meso se lepi za prste
Savršeno hrskava, prste da poližete.

KOKOS BOMBICE Sitni kolači nestaće sa stola čim se postave
Ukusa koji govori 1000 jezika, raspametiće i one koji ne vole slatko.

GRČKA MUSAKA Slasno jelo koje pomera granice dobrog ukusa, prste da poližete
Oduševiće vas na prvi zalogaj.

SAHER TORTA Očaravajuća poslastica savršenog ukusa, za sve svečanosti
U sočnom spoju sa čokoladom i džemom od kajsija, uzećete parče više.

IMAM BALDI Turski punjeni patlidžan savršen za dane posta, prste da poližete
Legenda kaže da je u porobljenom Konstatinopolju imam pao s minareta kada je osetio miris ovog ukusnog jela.
Komentari (0)