ČIZKEJK SA BELOM ČOKOLADOM Aromatični desert koji će vas zasladiti u momentu

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Neodoljivi desert raspametiće i one koji ne vole slatko.

čizkejk sa belom čokoladom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 175 g mlevenog keksa
  • 75 g putera
  • 400 ml slatke pavlake
  • 400 g punomasnog krem sira
  • 300 g bele čokolade, otopljene i ohlađene na sobnoj temperaturi

Za dekoraciju:

200 ml slatke pavlake
200 g bele čokolade

Priprema:

Pavlaku i krem sir izvadite iz frižidera dva sata ranije. Pomešajte mleveni keks sa otopljenim puterom. Smesu utisnite u pleh, pa umutite slatku pavlaku, belu otopljenu čokoladu i krem sir. Kada se sve sjedini, površinu poravnajte kašikom. Smesu krem sira rasporedite po kori pa ohladite. Ostatak šlaga umutite pa dekorišite kolač redndanom čokoladom. Bon appetit!

 

@moja.trpeza MAŠNICE OD TESTA Sastojci: 300g brašna T-400 200g kukuruznog brašna 2 jaja 250ml mleka Kvasac za pecivo Ulje So Šećer Priprema: Umutiti jaja, kvasac i mleko, pa dodati ulje i ostaviti 10 minuta da kvasac počne delovati. Dodati brašna, so i šećer, pa mesiti dok ne dobijete kompaktnu smesu. Ostaviti da nadodje 20 minuta. Oblikovati male loptice, razvaljati i na tri dela zarezati gornji i donji deo. Sklopiti svaki deo tako da dobijete oblik mašnice. Stavite na pleh sa papirom za pečenje, premazati žumancem i po želji ukrasiti. Peći na 180°C 20 minuta. Pokriti krpom da omekšaju i poslužiti.dobili ste savršene mašnice u par koraka iznenadite svoje goste kulinarskim sposobnostima! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading