POSNA GRBAVA PITA Budi nostalgiju na bakinu kuhinju, prste da poližete

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.

posna grbava pita
Printscreen

Potrebno je:

  • 500-600 g brašna
  • 2 kašike ulja
  • pola kvasca
  • 200 ml vode
  • 100 g seckanih oraha

Za fil:

  • 3–4 glavice crnog luka
  • 150g seckanih oraha
  • biber
  • ljuta tucana paprika
  • so po potrebi

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Prodinstajte luk na ulju, pa ga pomešajte sa orasima, tucanom paprikom i biberom. Zasebno pomešajte vodu, kvasac, malo soli i ulja, pa umesite testo. Pustite da odstoji 10 minuta. Podelite na 3 dela, pa premažite uljem i pospite sa 50 g oraha. Premesite, pa ponovite postupak još 2 puta. Oklagijom razvaljajte koru, pa stavite u tepsiju, i poprskajte uljem. Preko rasporedite polovinu pripremljenog fila. Zatim, stavite drugu koru, nadev, pa pokrijte trećom korom. Na kraju, poprskajte uljem i pospite ostatkom oraha. Pecite pitu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni.

@moja.trpeza Osveženje od nara Sastojci: 1 nar 200 g borovnica 1 limun 1 kašika meda 1 čaša vode Priprema: Očistite nar i stavite ga u blender. Dodajte borovnice, med, limunov sok i vodu, pa blendirajte dok ne dobijete glatki napitak. Sipajte u čašu i uživajte! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral #fouryou #viral_video #recept ♬ original sound - music

Komentari (0)

Loading