POSNA GRBAVA PITA Budi nostalgiju na bakinu kuhinju, prste da poližete
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.
Potrebno je:
- 500-600 g brašna
- 2 kašike ulja
- pola kvasca
- 200 ml vode
- 100 g seckanih oraha
Za fil:
- 3–4 glavice crnog luka
- 150g seckanih oraha
- biber
- ljuta tucana paprika
- so po potrebi
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Prodinstajte luk na ulju, pa ga pomešajte sa orasima, tucanom paprikom i biberom. Zasebno pomešajte vodu, kvasac, malo soli i ulja, pa umesite testo. Pustite da odstoji 10 minuta. Podelite na 3 dela, pa premažite uljem i pospite sa 50 g oraha. Premesite, pa ponovite postupak još 2 puta. Oklagijom razvaljajte koru, pa stavite u tepsiju, i poprskajte uljem. Preko rasporedite polovinu pripremljenog fila. Zatim, stavite drugu koru, nadev, pa pokrijte trećom korom. Na kraju, poprskajte uljem i pospite ostatkom oraha. Pecite pitu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni.
Možda vas zanima:
GRBAVA PITA PONOS KOSOVA I METOHIJE Riznica istorije, kulture i duhovnosti u svakom zalogaju
Jelo sa tradicijom, iz Prizrena.
MANASTIRSKA PITA SA PEČURKAMA Baš ovako je prave monasi na Hilandaru, bez ijedne kapi ulja
Savršena za doručak ili večeru.
POSNA PITA SA PIRINČEM Savršena za doručak ili večeru, pola tepsije nestane dok trepnete
Svaki zalogaj je raj za nepca.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)