POSNA GRBAVA PITA Budi nostalgiju na bakinu kuhinju, prste da poližete
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.
Potrebno je:
- 500-600 g brašna
- 2 kašike ulja
- pola kvasca
- 200 ml vode
- 100 g seckanih oraha
Za fil:
- 3–4 glavice crnog luka
- 150g seckanih oraha
- biber
- ljuta tucana paprika
- so po potrebi
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Prodinstajte luk na ulju, pa ga pomešajte sa orasima, tucanom paprikom i biberom. Zasebno pomešajte vodu, kvasac, malo soli i ulja, pa umesite testo. Pustite da odstoji 10 minuta. Podelite na 3 dela, pa premažite uljem i pospite sa 50 g oraha. Premesite, pa ponovite postupak još 2 puta. Oklagijom razvaljajte koru, pa stavite u tepsiju, i poprskajte uljem. Preko rasporedite polovinu pripremljenog fila. Zatim, stavite drugu koru, nadev, pa pokrijte trećom korom. Na kraju, poprskajte uljem i pospite ostatkom oraha. Pecite pitu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni.
Možda vas zanima:
STARINSKA GUŽVARA BUDI NOSTALGIJU Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Brza i posna, a nema ko je ne voli.
GRBAVA PITA PONOS KOSOVA I METOHIJE Riznica istorije, kulture i duhovnosti u svakom zalogaju
Jelo sa tradicijom, iz Prizrena.
MANASTIRSKA PITA SA PEČURKAMA Baš ovako je prave monasi na Hilandaru, bez ijedne kapi ulja
Savršena za doručak ili večeru.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)