MLADENČIĆI ZA SLADAK, DUG I SREĆAN BRAK Ovaj sastojak je obavezan

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Kolačići koji se tradicionalno prave za praznik Mladenci-spolja hrskavi, a iznutra mekani.

mladenčići
Shutterstock

Potrebno je:

  • malo mlake vode 
  • 400 ml kisele vode
  • 900 g brašna
  • 1 kockica kvasca
  • 200 ml ulja
  • 100 grama šećera
  • 1 kašičica soli
  • sok od 1 limuna
  • rendana kora 1 limuna
  • med po ukusu


Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U duboku činiju sipajte malo mlake vode, pa u to izmrvite kvasac i dobro razmutite. Pokrijte i ostavite 10 minuta, da se aktivira. Zatim, dodajte kiselu vodu, kao i ulje, šećer, so, limunov sok i redanu limunovu koru. Lagano umešajte brašno, testo ne treba da bude ni suviše mekano ni suviše tvrdo. Ostavite tako bar pola sata, pa ga razvucite oklagijom. Čašom vadite okrugle oblike kao krofnice. Izbockajte čačkalicom na više mesta, pa premažite mlakom vodom sa razmućenim šećerom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, tj. dok ne porumene. Pečene mladenčiće premažite medom.

@moja.trpeza Kokos rapsodija Sastojci: 200 g kokosa 200 g blendiranog badema 1 puding od vanile 1 limun (kora) 1 kašika meda Priprema: Pomešajte puding od vanile, kokos, badem, med i narendanu koru limuna dok ne dobijete kompaktnu smesu. Oblikujte kuglice i pecite u air fryer-u 10 minuta na 200°C. Poslužite uz preliv od pistaća i uživajte u rapsodiji ukusa! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral #fouryou #viral_video #recept ♬ original sound - Franklin Saint
Tagovi:

Komentari (0)

Loading