MLADENČIĆI ZA SLADAK, DUG I SREĆAN BRAK Ovaj sastojak je obavezan
Kolačići koji se tradicionalno prave za praznik Mladenci-spolja hrskavi, a iznutra mekani.
Potrebno je:
- malo mlake vode
- 400 ml kisele vode
- 900 g brašna
- 1 kockica kvasca
- 200 ml ulja
- 100 grama šećera
- 1 kašičica soli
- sok od 1 limuna
- rendana kora 1 limuna
- med po ukusu
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U duboku činiju sipajte malo mlake vode, pa u to izmrvite kvasac i dobro razmutite. Pokrijte i ostavite 10 minuta, da se aktivira. Zatim, dodajte kiselu vodu, kao i ulje, šećer, so, limunov sok i redanu limunovu koru. Lagano umešajte brašno, testo ne treba da bude ni suviše mekano ni suviše tvrdo. Ostavite tako bar pola sata, pa ga razvucite oklagijom. Čašom vadite okrugle oblike kao krofnice. Izbockajte čačkalicom na više mesta, pa premažite mlakom vodom sa razmućenim šećerom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, tj. dok ne porumene. Pečene mladenčiće premažite medom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)