MLADENČIĆI ZA SLADAK, DUG I SREĆAN BRAK Ovaj sastojak je obavezan
Kolačići koji se tradicionalno prave za praznik Mladenci-spolja hrskavi, a iznutra mekani.

Potrebno je:
- malo mlake vode
- 400 ml kisele vode
- 900 g brašna
- 1 kockica kvasca
- 200 ml ulja
- 100 grama šećera
- 1 kašičica soli
- sok od 1 limuna
- rendana kora 1 limuna
- med po ukusu
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U duboku činiju sipajte malo mlake vode, pa u to izmrvite kvasac i dobro razmutite. Pokrijte i ostavite 10 minuta, da se aktivira. Zatim, dodajte kiselu vodu, kao i ulje, šećer, so, limunov sok i redanu limunovu koru. Lagano umešajte brašno, testo ne treba da bude ni suviše mekano ni suviše tvrdo. Ostavite tako bar pola sata, pa ga razvucite oklagijom. Čašom vadite okrugle oblike kao krofnice. Izbockajte čačkalicom na više mesta, pa premažite mlakom vodom sa razmućenim šećerom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, tj. dok ne porumene. Pečene mladenčiće premažite medom.

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

BUDITE U TOKU SA NAJNOVIJIM AKCIJAMA - Svinjski kare za samo 399.00 dinara po kilogramu

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

Zadar deklasirao FMP u Hrvatskoj – Mihajlović dominirao

Evo u koje svrhe se koristi sredstvo koje se nalazilo pored Narodne skupštine (VIDEO)

RAZBIJANJE MITA O "ZVUČNOM TOPU" U 30 SEKUNDI Ovaj snimak SVE pokazuje - pogledajte šta rade redari i kako se ponašaju OVI ljudi (VIDEO)

Neprijatan miris znoja prvi je simptom ovih bolesti

Ni Munjez, ni Matora! Sa njim će Stefani Grujić biti posle rijalitija!

VUČEVIĆ O OTKAZIVANjU TRIBINE U NIŠU: Žao mi je što nismo večeras sa Nišlijama, na bruku političara koji su to organizovali

Sezona Sajma: Zaslužili ste povoljan odmor!

PUNJENO BELO MESO SA KAJMAKOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju
Držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.

KRMENADLE SA BELIM LUKOM Pravi raj za nepca, a meso se lepi za prste
Slasne i pikantne, ovakve do sada niste jeli.

AROMATIČNA BUNDEVARA Sočna pita po starom receptu iz bakine kuhinje
Ukusna i slatka, prste da poližete.

SOČNI GULAŠ Po receptu bez mane, pravi raj za nepca
Držaće vas dugo sitim.

RIŽOTO SA MESOM I POVRĆEM Gurmanski specijalitet koji će vas dugo držati sitim
U savršenom spoju ukusa, prste da poližete.
Komentari (0)