RIBLJI ĆEVAPI Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, jedu se i mrsnim danima

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Dodajte sos ili prilog po želji.

riblji ćevapi
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 g fileta oslića
  • 25 g prosa
  • 50 ml vode
  • na vrh kašičice belog luka u prahu
  • na vrh kašičice soli
  • na vrh kašičice bibera
  • 1/2 veze peršuna
  • prezle
  • ulje

Priprema:

Prelijte proso sa duplo većom količinom vode. Kuvajte 10 minuta  na srednjoj temperaturi, nakon vrenja. Onda sklonite i ostavite 10 minuta da nabubri. Sipajte vode po potrebi. Filete ribe usitnite viljuškom. U blender stavite filete ribe, proso, začine i prezle, pa blendajte dok ne dobijete gustu smesu. Rukama oblikujte ćevape, pa ih pržite na vrelom ulju, dok ne porumene. Ostavite na ubrusu da se ocede od viška masnoće.

Komentari (0)

Loading