BADEM TORTA Kremasta i jednostavna poslastica skupog ukusa koji se ne zaboravlja

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Savršena za sve svečane prilike.

badem torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 7 jaja
  • 320 g šećera u prahu
  • 3 pomorandže
  • 120 g badema
  • 1 kašika mrvica
  • 1/2 dl mleka
  • 150 g maslaca

Priprema:

Penasto umutite jedno celo jaje i 3 žumanca sa 120 g šećera u prahu. Dodajte sok i koru od jedne pomorandže, 120 g oljuštenog i samlevenog badema, 1 kašiku mrvica i čvrst sneg od 3 belanca. Pecite u manjem kalupu, a nadevajte sutradan. Na pari skuvajte 3 cela jajeta sa 1/2 dl mleka, 200 g šećera u prahu, sokom i struganom korom od 2 pomorandže. Kuvajte uz stalno mešanje dok se masa ne zgusne. Posebno umutite 150 g maslaca, pa dodajte u prethodno pripremljen ohlađeni krem. Koru torte presecite na tri dela, premažite i sastavite. Istim nadevom premažite tortu i spolja i ukrasite ušećerenom korom od pomorandže.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading