Potrebno je:
- pola kg jabuka
- 100 g ovsenih pahuljica
- 75 g mlevenih lešnika
- 120 ml tečnosti od kompota
- 60 g zaslađivača po izboru (stevija, eritrol, agava sirup)
- 50 maslinovog ulja
- 5 g praška za pecivo
- 2 listića lovora
- 1 limun
- cimet
- đumbir
- muškatni oraščić
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Operite i oljuštite jabuke, pa ih izrendajte. Ostatke jabuke prebacite u šerpu, prelijte sa litrom vode i dodajte začine. Kuvajte tako 20 ak minuta. Rendane jabuke pokapajte limunovim sokom. Suve sastojke pomešajte sa praškom za pecivo (prethodno izblendajte ovsene pahuljice i lešnike u blenderu).Uzmite 120 ml tečnosti od kuvanog kompota, pa u to dodajte zaslađivač i maslinovo ulje. Ovu smesu dodajte u suve sastojke. Zatim, dodajte jabuke, malo cimeta i lagano promešajte. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite
Komentari (0)