PILETINA U BELOM SOSU Kremasto i sočno jelo koje se pojede u slast
Služite uz pirinač ili prilog po želji.
Potrebno je:
- 500 g pilećih prsa
- 4-5 kašika brašna
- 1 dl belog vina
- 2-3 čena belog luka
- 200 ml pavlake za kuvanje
- so
- biber
Priprema:
Isecite na kocke pileći file i pobrašnite, pa pržite na ulju. Nakon što krene da dobija boju, dodajte belo vino , i kuvajte, dok gotovo svo ne ispari. Onda dodajte seckan beli luk, pa kratko prodinstajte i dodajte pavlaku. Zatim, posolite, pobiberite i dodajte peršun. Nakon što provri kuvajte još par minuta.
Možda vas zanima:
PILETINA NA GURMANSKI NAČIN Pomera granice dobrog ukusa a gotova očas posla
Služite uz prilog po želji.
PILEĆE MESO U SOSU RAJ ZA NEPCA Ukućani će stajati u redu za još
Kremasti i zasitni ručak koji će porodica obožavati.
PILEĆI MEDALJONI U KIKIRIKI SOSU Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a gotovi za pola sata
Služite uz grilovano povrće.
PILETINA SA ŠAMPINJONIMA I PIRINČEM Ručak koji će porodica obožavati, a bićete siti satima
Svaki zalogaj je raj za nepca.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)