CRNE PALAČINKE SA KREMOM OD SIRA I VIŠNJAMA Specijalitet u savršenom spoju ukusa
Savršeno sočne i mekane, popraviće vam dan u trenu.
Potrebno je:
Za maskarpone krem:
- 250 g mascarponea
- 250 ml pavlake za šlag
- 100 g šećera u prahu
- korica 1/2 limuna
- 1 kašika vanilinog ekstrakta
Za palačinke:
- 150 ml mleka
- 2 velika jaja
- 300 g brašna
- 400 ml mineralne vode
- 50 g kakaa
- prstohvat soli
- ulje za prženje
- višnje iz kompota
Priprema:
Pavlaku za šlag ostavite 20 minuta u zamrzivaču pre pripreme. Umutite ga sa šećerom da dobijete šlag.Maskarpone umutite sa vanilinim ekstraktom i rendanom koricom vanile, pa pomešajte sa šlagom i ostavite u frižideru. Posolite i izmešajte jaja, pa im dodajte mleko, kakao, brašno i mineralnu vodu sve dok ne dobijete smesu bez grudvica. Pecite palačinke na zagrejanom ulju na tiganju. Prohlađene palačinke filujte maskarpone filom i višnjama.
Možda vas zanima:
NEMAČKE PALAČINKE IZ RERNE Vazdušaste i mekane kao duša, nećete moći da prestanete da jedete
Samo dodajte prilog po želji.
NEODOLJIVA PITA SA ŠLJIVAMA Poslastica od gotovih kora koja miriše na ljubav
Mirisna i mekana, za pravo uživanje.
PITA SA PISTAĆIMA Drugačija, sočna, preukusna i jednostavna za pripremu, nema ko će joj odoleti
Pravo se brzo i lako, a pojede odmah.
PITA SA JABUKAMA Recept iz 1894.godine oduševio domaćice na mrežama, samo njega prave
Sočna i neodoljiva, uzećete parče više.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)