CRNE PALAČINKE SA KREMOM OD SIRA I VIŠNJAMA Specijalitet u savršenom spoju ukusa
Savršeno sočne i mekane, popraviće vam dan u trenu.

Potrebno je:
Za maskarpone krem:
- 250 g mascarponea
- 250 ml pavlake za šlag
- 100 g šećera u prahu
- korica 1/2 limuna
- 1 kašika vanilinog ekstrakta
Za palačinke:
- 150 ml mleka
- 2 velika jaja
- 300 g brašna
- 400 ml mineralne vode
- 50 g kakaa
- prstohvat soli
- ulje za prženje
- višnje iz kompota
Priprema:
Pavlaku za šlag ostavite 20 minuta u zamrzivaču pre pripreme. Umutite ga sa šećerom da dobijete šlag.Maskarpone umutite sa vanilinim ekstraktom i rendanom koricom vanile, pa pomešajte sa šlagom i ostavite u frižideru. Posolite i izmešajte jaja, pa im dodajte mleko, kakao, brašno i mineralnu vodu sve dok ne dobijete smesu bez grudvica. Pecite palačinke na zagrejanom ulju na tiganju. Prohlađene palačinke filujte maskarpone filom i višnjama.
Možda vas zanima:

RAŽNJIĆI SA POVRĆEM Najbolje sa roštilja, za ručak koji se pamti
Dodajte uz salatu po želji.

PALAČINKE SA NARANDŽAMA I MEDOM Poslastica koja se ne odbija, u spoju ukusa koji se pamti
Sočne i mirisne, najbolje odmah stavite duplu meru.

PITA SA BOROVNICAMA I KISELIM MLEKOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, ovakvu do sada niste jeli
Sočna poslastica raspametiće i one izbirljive.

ŠOMLOI GALUŠKA Mađarska poslastica koja oduševljava od 1956, a iza nastanka krije prelepu ljubavnu priču
1956. godine, Karolj Golerič, glavni konobar legendarnog restorana „Gundel“ u Budimpešti, 1956. godine osmislio je čuveni desert. Sastojke iz kuhinje - piškote, čokoladni i vanila krem, rum, suvo grožđe i šlag, iskoristio je da napravi slatkiš kojim će obradovati svoju verenicu.

SLANE GALETE SA SEMENKAMA Idealne uz čaj i posnu paštetu, a biće sveže danima
Jednostavne, a zdrave i ukusne.

TAKO JEDNOSTAVNE, A SVIMA OMILJENE PALAČINKE Slane sa prazilukom ili slatke sa grizom, izbor je na vama
Prave se brzo i lako, a svi ih vole.

PASTRMKA SA PEČURKAMA Posni ručak na gurmanski način, ukućani će biti raspamećeni
Lagano jelo bogatog ukusa oduševiće sve koji ga budu probali.

POSNI BURITO SA POVRĆEM Jelo koje budi sva čula, uopšte nećete primetiti da nedostaje meso
Sočan i slasan, pravićete stalno.

LETNJI KOLAČ SA PIŠKOTAMA PO RECEPTU JOVANE PAJIĆ Polizaćete i tanjir koliko je ukusan, a gotov maltene odmah
Najnovijim duetom sa koleginicom i drugaricom Marijom Šerifović odeševila je publiku, a da nije talentovana samo za pevanje, dokazuje i ovaj sočni kolač. Omiljen njenim ćerkama Heleni i Đini, ne sumnjamo da će se i vama dopasti.
Komentari (0)