Potrebno je:
- 1 kg jagnjetine
- 6 komada mladog crnog luka
- 5-6 vezica mladog zelja (ili 600 g očišćenog)
- 2-3 kasicice mlevene začinske paprike
- so, biber po ukusu
- par kašika masti ili ulja za prženje
- par šolja vode
- 50-70 g brašna
Priprema
Isecite
na nekoliko delova, pa ga operite i prosušite krpom. Onda ga posolite i pospite brašnom. Pržite meso na ulju sve dok ne dobije rumenu boju. Propžite beli luk, pa dodajte mlevenu začinsku papriku i pržite još malo. Očistite, operite i ocedite zelje. Dodajte ga dinstanom luku, uz stalno mešanje. Postepeno dolivajte vodu, tek da prekrije zelje. Kad provri dodajte prženu jagnjetinu sa sve masnoćom koja se ocedila u tanjiru. Sipajte još vode, posolite, pobiberite i kuvajte još najmanje 30 minuta.
Komentari (0)