KOLAČ SA BANANAMA Jednostavan desert neponovljivog ukusa, za sve prilike
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je:
- 1 1/2 šoljica šećera
- 125 g maslaca
- 2 jaja
- 2 banane
- 2 šoljice brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanil šećera
- 3/4 šoljice jogurta
- šećer u prahu za posipanje
Za glazuru:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike maslaca
- 1 kašika šećera u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte omekšali maslac, pa vanilin šećer, brašno i prašak za pecivo, jogurt i na kraju viljuškom zgnječene banane. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni. Čačkalicom proverite da li je kolač pečen. Obilno pospite kolač šećerom u prahu. Otopite čokoladu, pa dodajte šećer i maslac, dobro izmešajte i prelijte kolač. Dekorišite kolutovima banane.
Možda vas zanima:
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
BLONDI Savršen za iznenadne goste, biće gotov dok pristavite kafu
Napravi se lako, a pojede brzo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)