KOLAČ SA BANANAMA Jednostavan desert neponovljivog ukusa, za sve prilike
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.

Potrebno je:
- 1 1/2 šoljica šećera
- 125 g maslaca
- 2 jaja
- 2 banane
- 2 šoljice brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanil šećera
- 3/4 šoljice jogurta
- šećer u prahu za posipanje
Za glazuru:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike maslaca
- 1 kašika šećera u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte omekšali maslac, pa vanilin šećer, brašno i prašak za pecivo, jogurt i na kraju viljuškom zgnječene banane. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni. Čačkalicom proverite da li je kolač pečen. Obilno pospite kolač šećerom u prahu. Otopite čokoladu, pa dodajte šećer i maslac, dobro izmešajte i prelijte kolač. Dekorišite kolutovima banane.
Možda vas zanima:

ORAH KOLAČ Starinski desert od jednostavnih sastojaka koji oduševljava svojim bogatim ukusom
Savršen za svečanu i slavsku trpezu, dobićete brojne pohvale.

NEODOLJIVI TART S JAGODAMA Pomera granice dobrog ukusa, neće mu odoleti ni oni na dijeti
Sočan i kremast, za pravi uživanje.

STARINSKI KOLAČ SA ORASIMA I JABUKAMA Desert kakve su pravile naše bake, od jeftinih sastojaka, a skupog ukusa
Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.

MEDENO SRCE Jednostavni kolač savršen za dane posta koji budi sva čula
Sočan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)