BAKLAVA SA MLEKOM Jedini recept koji vam je potreban za neodoljivu poslasticu
Još sočnija od one klasične, ukusa koji se pamti.
Potrebno je:
- 450 g kora
- 250 g putera
- 800-900 ml mleka
- 400 ml slatke pavlake
- 500 g šećera
- 150 g oraha
- 100 g rendane čokolade
- 1 kašika kakao praha
Priprema:
Rernu zagrejte na 150 stepeni. Puter otopite. Mleko sa šećerom stavite da provri, pa kuvajte nekoliko minuta. Onda skinite sa šporeta, pa dodajte slatku pavlaku i ohladite. Koru stavite u tepsiju, pa premažite puterom, onda opet koru. Ponavljajte postupak dok ne utrošite 10 kora. Na desetu stavite mlevene orahe, pa polite puterom. Onda stavite još 10 kora. Baklavu isecite na kocke i premažite puterom. Pecite oko 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni, pa još 10 na 180 stepeni. Pečenu baklavu prelijte hladnim sirupom. Ostavite da upije, pa pospite kakao prahom i rendanom čokoladom. Dekorišite baklavu mlevenim orasima.
Možda vas zanima:
BAKLAVA SA MLEKOM SOČNIJA OD KLASIČNE A gotova dok pristavite kafu
Nije preslatka a ukusom budi sva čula.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, za sve svečane prilike
Najbolje stavite odmah duplu meru.
SANDOKAN PITA SA MAKOM Gotova dok pristavite kafu, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
MAĐARSKA BAKLAVA SA VIŠNJAMA Sočna poslastica koja se topi u ustima, kao osmišljena za leto
Sočna i mirisna, za prave sladokusce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)