BAKLAVA SA MLEKOM Jedini recept koji vam je potreban za neodoljivu poslasticu
Još sočnija od one klasične, ukusa koji se pamti.

Potrebno je:
- 450 g kora
- 250 g putera
- 800-900 ml mleka
- 400 ml slatke pavlake
- 500 g šećera
- 150 g oraha
- 100 g rendane čokolade
- 1 kašika kakao praha
Priprema:
Rernu zagrejte na 150 stepeni. Puter otopite. Mleko sa šećerom stavite da provri, pa kuvajte nekoliko minuta. Onda skinite sa šporeta, pa dodajte slatku pavlaku i ohladite. Koru stavite u tepsiju, pa premažite puterom, onda opet koru. Ponavljajte postupak dok ne utrošite 10 kora. Na desetu stavite mlevene orahe, pa polite puterom. Onda stavite još 10 kora. Baklavu isecite na kocke i premažite puterom. Pecite oko 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni, pa još 10 na 180 stepeni. Pečenu baklavu prelijte hladnim sirupom. Ostavite da upije, pa pospite kakao prahom i rendanom čokoladom. Dekorišite baklavu mlevenim orasima.
Možda vas zanima:

BAKLAVA SA ORASIMA PO STAROM BOSANSKOM RECEPTU Biće mekana i sočna, nema ko će joj odoleti
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.

BAKLAVA SA VIŠNJAMA Posna i jednostavna poslastica božanstvenog ukusa
Slatka i sočna, a višnje joj daju posebnu draž.

ČOKOLADNA BAKLAVA Za prave ljubitelje slatkog i one izbirljive, poćiće vam voda na usta
Pre služenja prelijte baklavu otopljenom čokoladom.

BAKLAVA SA MAKOM Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, ukusa koji priča priče
Očaravajuća poslastica za prave sladokusce i one izbirljive.

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.
Komentari (0)