BAKLAVA SA MLEKOM Jedini recept koji vam je potreban za neodoljivu poslasticu
Još sočnija od one klasične, ukusa koji se pamti.
Potrebno je:
- 450 g kora
- 250 g putera
- 800-900 ml mleka
- 400 ml slatke pavlake
- 500 g šećera
- 150 g oraha
- 100 g rendane čokolade
- 1 kašika kakao praha
Priprema:
Rernu zagrejte na 150 stepeni. Puter otopite. Mleko sa šećerom stavite da provri, pa kuvajte nekoliko minuta. Onda skinite sa šporeta, pa dodajte slatku pavlaku i ohladite. Koru stavite u tepsiju, pa premažite puterom, onda opet koru. Ponavljajte postupak dok ne utrošite 10 kora. Na desetu stavite mlevene orahe, pa polite puterom. Onda stavite još 10 kora. Baklavu isecite na kocke i premažite puterom. Pecite oko 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni, pa još 10 na 180 stepeni. Pečenu baklavu prelijte hladnim sirupom. Ostavite da upije, pa pospite kakao prahom i rendanom čokoladom. Dekorišite baklavu mlevenim orasima.
Možda vas zanima:
BAKLAVA SA MLEKOM SOČNIJA OD KLASIČNE A gotova dok pristavite kafu
Nije preslatka a ukusom budi sva čula.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, za sve svečane prilike
Najbolje stavite odmah duplu meru.
SANDOKAN PITA SA MAKOM Gotova dok pristavite kafu, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
MAĐARSKA BAKLAVA SA VIŠNJAMA Sočna poslastica koja se topi u ustima, kao osmišljena za leto
Sočna i mirisna, za prave sladokusce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)