BAKLAVA SA MLEKOM Jedini recept koji vam je potreban za neodoljivu poslasticu

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Još sočnija od one klasične, ukusa koji se pamti.

baklava sa mlekom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 450 g kora
  • 250 g putera
  • 800-900 ml mleka
  • 400 ml slatke pavlake
  • 500 g šećera
  • 150 g oraha
  • 100 g rendane čokolade
  • 1 kašika kakao praha

Priprema:

Rernu zagrejte na 150 stepeni. Puter otopite. Mleko sa šećerom stavite da provri, pa kuvajte nekoliko minuta. Onda skinite sa šporeta, pa dodajte slatku pavlaku i ohladite. Koru stavite u tepsiju, pa premažite puterom, onda opet koru. Ponavljajte postupak dok ne utrošite 10 kora. Na desetu stavite mlevene orahe, pa polite puterom. Onda stavite još 10 kora. Baklavu isecite na kocke i premažite puterom. Pecite oko 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni, pa još 10 na 180 stepeni. Pečenu baklavu prelijte hladnim sirupom. Ostavite da upije, pa pospite kakao prahom i rendanom čokoladom. Dekorišite baklavu mlevenim orasima.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading