GRILOVANA LAGODNOST Piletina i šareno povrće za vrele dane
Jedan super lagani i osvežavajući letnji obrok sa piletinom i povrćem — idealan za tople dane

Sastojci:
- 2 fileta pilećih grudi (oko 300-400 g)
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- 1 tikvica
- 1 crveni luk
- 10 cherry paradajza
- 2 kašike maslinovog ulja
- Sok od 1 limuna
- 1 čen belog luka (sitno iseckan)
- So i biber po ukusu
- Svež peršun ili bosiljak za dekoraciju
Priprema:
1. Pileće grudi isecite na tanke šnicle ili trakice.
2. Povrće operite. Paprike i tikvicu isecite na štapiće, luk na kolutove, a cherry paradajz prepolovite.
3. U činiji pomešajte maslinovo ulje, sok od limuna, beli luk, so i biber.
4. U marinadu stavite piletinu i ostavite da odstoji 15-20 minuta.
5. Ugrijte gril tiganj ili običan tiganj na srednjoj temperaturi. Pecite piletinu 3-4 minuta sa svake strane dok ne dobije zlatnu boju.
6. U drugom tiganju ili na grilu ispecite povrće, posolite po ukusu.
7. Poslužite piletinu sa svežim i toplim povrćem, pospite iseckanim peršunom ili bosiljkom.
Bonus video:

NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.

KOLAČ S KAJSIJAMA MEKAN KAO DUŠA Poćiće vam voda na usta koliko je sočan
Za prave sladokusce.

RIBLJA ČORBA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta.

PASTIRSKA MUSAKA ZA PRAVE GURMANE Lako se pravi, a nećete moći da prestanete da jedete
Sjajan predlog za vikend ručak.

NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Pravi se po principu smuti pa prospi, a budi sva čula mirisom i ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)