GRILOVANA LAGODNOST Piletina i šareno povrće za vrele dane

Tatjana Badarević

18:10

Sezonski recepti 0

Jedan super lagani i osvežavajući letnji obrok sa piletinom i povrćem — idealan za tople dane

piletina
Shutterstock

Sastojci:

  • 2 fileta pilećih grudi (oko 300-400 g)
  • 1 crvena paprika
  • 1 žuta paprika
  • 1 tikvica
  • 1 crveni luk
  • 10 cherry paradajza
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • Sok od 1 limuna
  • 1 čen belog luka (sitno iseckan)
  • So i biber po ukusu
  • Svež peršun ili bosiljak za dekoraciju

Priprema:

1. Pileće grudi isecite na tanke šnicle ili trakice.

2. Povrće operite. Paprike i tikvicu isecite na štapiće, luk na kolutove, a cherry paradajz prepolovite.

3. U činiji pomešajte maslinovo ulje, sok od limuna, beli luk, so i biber.

4. U marinadu stavite piletinu i ostavite da odstoji 15-20 minuta.

5. Ugrijte gril tiganj ili običan tiganj na srednjoj temperaturi. Pecite piletinu 3-4 minuta sa svake strane dok ne dobije zlatnu boju.

6. U drugom tiganju ili na grilu ispecite povrće, posolite po ukusu.

7. Poslužite piletinu sa svežim i toplim povrćem, pospite iseckanim peršunom ili bosiljkom.

Bonus video:

@moja.trpeza Kako iseći pile – u nekoliko jednostavnih koraka: 1. Odvojite batake Savijte nogu unazad dok ne pukne zglob, zatim nožem prerežite kroz zglob. 2. Podelite batak i karabatak Nađite pregib i presecite tačno kroz zglob da dobijete dva dela. 3. Odvojite krila Povucite krilo od tela i presecite kroz zglob. 4. Isecite grudi Stavite pile leđima nadole, secite uz grudnu kost i odvojite obe polovine. 5. Po želji, prepolovite leđa ili grudi Ako želite manje komade, svaku polovinu možete još preseći. #trpeza #mojatrpeza #recept #fyp #foryoupage #fypシ゚ #fouryou #fouryou #goviral ♬ ECE Marketing Airball - EC Equine Marketing
Tagovi:

Komentari (0)

Loading