LESKOVAČKA MUĆKALICA Donosimo vam stari kafanski recept za gurmanski specijalitet
Gosti će biti oduševljeni.
Potrebno je:
- 6 komada svinjskog vrata
- 3 glavice crnog luka
- 6 pečenih crvenih paprika
- 300 g paradajz pelata
- 2 lista lorbera
- malo soli i bibera
- 1 kašičica ljute tucane paprike
- 1 kašičica slatke tucane paprike
- 2 dl vode
- malo ulja
- malo peršunovog lista
Priprema:
Posolite parče svakog mesa pa ispecite na roštilju. Iseckajte sitno luk pa ga propržite 10 ak minuta, na ulju. Onda dodajte papriku i paradajz pelat. Sve zajedno pržite 20 ak minuta, uz povremeno dodavanje vode. Pečeni svinjski vrat odvojite od kostiju i isecite na krupnije kocke. Zatim ga dodajte povrću i dinstajte još 10 ak minuta. Začinite po ukusu. Prebacite sve u vatrostalnu činiju pa zapecite još 10 ak minuta u rerni.Na kraju, pospite mućkalicu seckanim peršunovim listom.
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)