LESKOVAČKA MUĆKALICA Donosimo vam stari kafanski recept za gurmanski specijalitet

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Gosti će biti oduševljeni.

leskovačka mućkalica
Printscreen

Potrebno je:

  • 6 komada svinjskog vrata
  • 3 glavice crnog luka
  • 6 pečenih crvenih paprika
  • 300 g paradajz pelata
  • 2 lista lorbera
  • malo soli i bibera
  • 1 kašičica ljute tucane paprike
  • 1 kašičica slatke tucane paprike
  • 2 dl vode
  • malo ulja
  • malo peršunovog lista

Priprema:

Posolite parče svakog mesa pa ispecite na roštilju. Iseckajte sitno luk pa ga propržite 10 ak minuta, na ulju. Onda dodajte papriku i paradajz pelat. Sve zajedno pržite 20 ak minuta, uz povremeno dodavanje vode. Pečeni svinjski vrat odvojite od kostiju i isecite na krupnije kocke. Zatim ga dodajte povrću i dinstajte još 10 ak minuta. Začinite po ukusu. Prebacite sve u vatrostalnu činiju pa zapecite još 10 ak minuta u rerni.Na kraju, pospite mućkalicu seckanim peršunovim listom.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading