5 NAJČEŠĆIH GREŠKI KADA KUVATE KAFU Prave ih i iskusne domaćice, a to ubija ukus i dodaje gorčinu

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Primenite ove jednostavne savete i uživajte u savršenoj kafi.

kafa
Shutterstock

1. Neodgovarajuća voda

Umesto vode sa česme bolje je da koristite onu sa niskom mineralizacijom (približno 50-150 ppm).

2. Previše vruća voda

Umesto da sipajte kafu u ključalu vodu stavite je u vodu unutar džezve i lagano zagrevajte do ključanja. 

3. Nepravilno mešanje

Promešajte odmah nakon dodavanja vode da biste razbili grudvice. 

4. Merenje okom umesto tačnih proporcija

 Početna proporcija je 1 gram kafe na 10 ml vode.

5. Vraćate kafu da se pena podigne više puta

Kad se jednom podigne pena kafa je gotova.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading