NAJLON TORTA Starinska poslastica sa puno bogatih filova ukrasiće svaku svečanu trpezu

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

najlon torta
Printscreen

Potrebno je:

Za koru:

  • 7 belanaca
  • 12 kašika šećera
  • kašičica alkoholnog sirćeta

Za fil:

  • 7 žumanaca
  • 10 kašika šećera
  • 120 g skroba
  • 250 g maslaca
  • 40 g šlaga u prahu
  • 1l mleka
  • 10 krem bananica
  • 200 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 150 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom pa dodajte kašičicu alkoholnog sirćeta. Opet sve umutite. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu pa je poravnajte. Pecite 90 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Dodajte šećer u žumance pa gustin i 150 ml mleka. Preostalo mleko zagrejte u šerpi. Pre vrenja dodajte smesu i mešajte, sve dok se ne zgusne, na srednjoj vatri. Zatim puding prebacite u posudu i pokrijte providnom folijom. Pustite da se ohladi. Otopite čokoladu, a u prohlađen puter dodajte maslac i opet sve umutite. Onda dodajte kesicu šlaga sa 100 ml hladnog mleka. Umućenom pudingu dodajte umućeni šlag pa sve ponovo umutite i podelite na dva dela. Jednom dodajte otopljenu čokoladu, a u drugu iseckane krem bananice. Preko kore stavite čokoladni fil pa preko fil od bananica. Na kraju, tortu premažite šlagom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading