NAJLON TORTA Starinska poslastica sa puno bogatih filova ukrasiće svaku svečanu trpezu
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
Za koru:
- 7 belanaca
- 12 kašika šećera
- kašičica alkoholnog sirćeta
Za fil:
- 7 žumanaca
- 10 kašika šećera
- 120 g skroba
- 250 g maslaca
- 40 g šlaga u prahu
- 1l mleka
- 10 krem bananica
- 200 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 150 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom pa dodajte kašičicu alkoholnog sirćeta. Opet sve umutite. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu pa je poravnajte. Pecite 90 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Dodajte šećer u žumance pa gustin i 150 ml mleka. Preostalo mleko zagrejte u šerpi. Pre vrenja dodajte smesu i mešajte, sve dok se ne zgusne, na srednjoj vatri. Zatim puding prebacite u posudu i pokrijte providnom folijom. Pustite da se ohladi. Otopite čokoladu, a u prohlađen puter dodajte maslac i opet sve umutite. Onda dodajte kesicu šlaga sa 100 ml hladnog mleka. Umućenom pudingu dodajte umućeni šlag pa sve ponovo umutite i podelite na dva dela. Jednom dodajte otopljenu čokoladu, a u drugu iseckane krem bananice. Preko kore stavite čokoladni fil pa preko fil od bananica. Na kraju, tortu premažite šlagom.
Možda vas zanima:
NINA NAM JE DALA RECEPT ZA BOMBA LOLA TORTU Svakim zalogajem budi nostalgiju
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Nine Ilić Vasić iz Valjeva
STARINSKA INTERKONTINENTAL TORTA Raskošna poslastica sa 3 fila
Savršeno ide uz šoljicu kafe.
STARINSKA GRILIJAŽ TORTA Moćna poslastica dostojna i kraljevske trpeze
Klasik koji nikada ne izlazi iz mode.
STARINSKA NAJLON TORTA PREPUNA BOGATOG FILA Svaka domaćica je nekada znala recept
Priprema je laka, a osvaja na prvi zalogaj.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)