POSNA MOSKVA ŠNIT TORTA Ukusom se uopšte ne razlikuje od originala
Savršena za sve svečane prilike.
Potrebno je
- 300 g višanja
- 1 konzerva ananasa
za jednu koru (a potrebno je da napravite dve)
- 2 male šoljice šećera
- 2 šoljice kisele vode
- 1 šoljica ulja
- 1 kašika meda
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 kašike kakao praha
- 5 kašika mlevenih oraha
- 250 g brašna
za prvi fil
- 1,3 l soka od ananasa
- 250 g pudinga od vanile
- 10 kašika šećera
- 2 dl soka od ananasa iz konzerve
- 250 g margarina
- 150 g prah šećera
za drugi fil
- 500 ml posne slatke pavlake
Priprema
Izmešajte kaškom sve sastojke za koru i smesu izlijte u podmazan i brašnom posut pleh. Pecite koru 20 minuta na 200 stepeni. Napravite na isti način i drugu koru. Ohlađene kore presecite na pola da se dobiju ukupno 4 kore. Stavite sok sa šećerom da provri a puding razmutite sa sokom iz konzerve, pa skuvajte prvi fil. Sjedinite ohlađeni fil sa prethodno izmućenim posnim margarinom i prah šećerom. Napravite drugi fil tako što ćete da umutite posnu slatku pavlaku. Višnje stavite u cediljku da se ocede. Onda prvu koru poprskajte sa sokom koje su pustile višnje, premažite prvim filom, poredjajte ananas, pa premažite slatku pavlaku. Zatim stavite drugu koru, poprskajte je, pa nanesite prvi fil, poredjajte redosledom višnja, slatka pavlaka, poprskana treća kora, prvi fil, ananas, slatka pavlaka, četvrta kora. Na kraju celu tortu premažite sa prvim filom, pa preko namažite ostatak slatke pavlake.
Možda vas zanima:
FENOMENALNA POSNA MOSKVA ŠNIT TORTA Po ukusu verna originalu, nećete ni primetiti razliku
Podjednako preukusna i posebna, idealna za sve svečane događaje.
POSNA TORTA SE TOPI U USTIMA Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POPADIJINA POSNA KESTEN TORTA Razvaljuje ukusom, a uspeva i početnicima
Savršena za slave i sve svečane prilike.
POSNA VASINA TORTA Bez jaja i mleka, a kremasta kao iz poslastičarnice
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)