ČIZBURGER MAKARONE Brzi ručak za nedelju koja se pamti, ukusa da ti pamet stane
Priprema je jednostavna, a svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je:
- 1/2 kg mlevenog mesa
- 1 konzerva seckanog paradajza
- 2 šolje goveđe supe
- 1 šolja makarona
- 2 kašike putera
- 2 kašike brašna
- 2/4 šolje mleka
- 1 šolja rendanog kačkavalja
- so, biber, začini po želji
Priprema:
Mleveno meso ispržite sa svih strana, treba da potamni i da ispari tečnost. Začinite po želji i ukusu, pa propržite još minut. Dodajte paradajz, supu i makarone. Zagrejte dok ne provri, a onda smanjite temperaturu i pustite da se krčka oko 14 minuta. U drugoj šerpi otopite puter, pa dodajte brašno i mešajte sve vreme. Kuvajte to na srednjoj temperaturi oko 5 minuta, dok ne dobije lep miris i ne krene da tamni. Zatim dodajte mleko i neprestano mešajući, sačekajte da provri. Kuvajte dok ne postane gušće i dok se ne izgube sve grudvice. Sklonite sa vatre i ubacite unutra rendani sir. Dobro promešajte dok se sav kačkavalj ne otopi. Mešavinu sa sirom sipajte preko već spremljenih makarona i sjedinite.
Možda vas zanima:
ZAPEČENI TORTELINI SA SIROM RAJ ZA NEPCA Zbog njih i sit postane gladan
Savršenog ukusa, a bićete siti satima.
ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM NIKO NE ODBIJA Ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Jelo koje nema konkurenciju.
BRZA PASTA SA AJVAROM I BELIM MESOM Ukućani će stajati u redu za još
Kremasta i zasitna, a bićete oduševljeni ukusom.
MAKARONE SA SIROM NIKO NE ODBIJA Nastale još u 14 veku, a nema im ravnih
Makarone sa sirom se prvi put pominju u italijanskom kuvaru u 14.veku.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)