ČIZBURGER MAKARONE Brzi ručak za nedelju koja se pamti, ukusa da ti pamet stane

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Priprema je jednostavna, a svaki zalogaj je raj za nepca.

čizburger makarone
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1/2 kg mlevenog mesa
  • 1 konzerva seckanog paradajza
  • 2 šolje goveđe supe
  • 1 šolja makarona
  • 2 kašike putera
  • 2 kašike brašna
  • 2/4 šolje mleka
  • 1 šolja rendanog kačkavalja
  • so, biber, začini po želji

 

Priprema:

Mleveno meso ispržite sa svih strana, treba da potamni i da ispari tečnost. Začinite po želji i ukusu, pa propržite još minut. Dodajte paradajz, supu i makarone. Zagrejte dok ne provri, a onda smanjite temperaturu i pustite da se krčka oko 14 minuta. U drugoj šerpi otopite puter, pa dodajte brašno i mešajte sve vreme. Kuvajte to na srednjoj temperaturi oko 5 minuta, dok ne dobije lep miris i ne krene da tamni. Zatim dodajte mleko i neprestano mešajući, sačekajte da provri. Kuvajte dok ne postane gušće i dok se ne izgube sve grudvice. Sklonite sa vatre i ubacite unutra rendani sir. Dobro promešajte dok se sav kačkavalj ne otopi. Mešavinu sa sirom sipajte preko već spremljenih makarona i sjedinite.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading