MAKARONE SA SIROM Prave se brzo i lako, a nema ko ih ne voli
Kremaste i slasne, bićete siti do večere.
Potrebno je:
- 500 g makarona
- 500 g jačeg sira
- 5 jaja
- 170 ml mleka
- malo ulja
- malo soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Makarone kuvajte desetak minuta u posoljenoj vodi, po uputstvu sa kesice. Jaja umutite pa dodajte izgnječen sir, mleko, 3 kašike ulja i malo posolite. Pomešajte sa proceđenim makaronama. Sve dobro promešajte. Pleh obložite papirom za pečenje pa sipajte pripremljene makarone. Pecite pola sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa zapecite pred kraj.
Možda vas zanima:
MAKARONE SA SIROM NIKO NE ODBIJA Nastale još u 14 veku, a nema im ravnih
Makarone sa sirom se prvi put pominju u italijanskom kuvaru u 14.veku.
ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Jeftino jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Sočne i slasne, a nema ko ih ne voli.
ZAPEČENI TORTELINI SA SIROM RAJ ZA NEPCA Zbog njih i sit postane gladan
Savršenog ukusa, a bićete siti satima.
ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Izdašni ručak koji svi vole.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)