LENJA PITA SA VIŠNJAMA Najlepši prkhi kolač, a sve se samo pomeša i peče

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Najbolje služite uz čaj ili kafu.

lenja pita sa višnjama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • kora od limuna
  • 150 g šećera
  • 150 g masti
  • kašika kisele pavlake
  • jaje
  • žumance
  • vanilin šećer
  • šećer u prahu za posipanje

Fil:

  • 600 g višanja
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike griza

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite mast, šećer, vanilin šećer, rendanu koru limuna, žumance i jaje. Polako dodajte brašno i zamesite glatko testo. Onda ga ostavite bar sat vremena u frižideru. Pleh obložite pek papirom pa razvucite 1/2 testa, rasporedite višnje, šećer, griz, a potom stavite drugu polovinu testa, zatvorite krajeve i izbockajte viljuškom na nekoliko mesta. Pecite pitu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim pustite da se prohladi pa secite na kocke i pospite šećerom u prahu.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading