LENJA PITA SA VIŠNJAMA Najlepši prkhi kolač, a sve se samo pomeša i peče
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
Potrebno je:
- 400 g brašna
- 1/2 praška za pecivo
- kora od limuna
- 150 g šećera
- 150 g masti
- kašika kisele pavlake
- jaje
- žumance
- vanilin šećer
- šećer u prahu za posipanje
Fil:
- 600 g višanja
- 4 kašike šećera
- 4 kašike griza
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite mast, šećer, vanilin šećer, rendanu koru limuna, žumance i jaje. Polako dodajte brašno i zamesite glatko testo. Onda ga ostavite bar sat vremena u frižideru. Pleh obložite pek papirom pa razvucite 1/2 testa, rasporedite višnje, šećer, griz, a potom stavite drugu polovinu testa, zatvorite krajeve i izbockajte viljuškom na nekoliko mesta. Pecite pitu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim pustite da se prohladi pa secite na kocke i pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
BAKA JELIN ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Svakim zalogajem tera vodu na usta
Zamiriše cela kuća dok se peče.
STARINSKI ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Recept koji vraća miris detinjstva
Uspeva i domaćicama početnicama.
VERIN KOLAČ SA VIŠNJAMA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Savršen i za domaćice početnice.
DUNAVSKI TALASI Starinski kolač fenomenalnog izgleda i još boljeg ukusa
Sočan i sladak, u savršenom spoju sa višnjama.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)