TORTA LEDENA KRALJICA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Savršen spoj čokolade, vanile i neodoljivog fila

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

ledena kraljica
Shutterstock

Za koru:

  • 5 belanaca
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 2 dcl čokoladnog mleka

 

Za fil:

  • 6 dcl mleka
  • 150 g šećera
  • 5 žumanaca
  • 1 puding od vanile
  • 4 kašike gustina
  • 1 želatin
  • 200 ml slatke pavlake
  • 2-3 kašike crnog krema

Za dekoraciju:

  • 2 šlaga
  • 50 g čokolade

 

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom u čvrst šne. Onda ih varjačom polako sjedinite sa brašnom. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Potom preko vruće kore sipajte čokoladno mleko. Žumance razmutite sa gustinom, šećerom i pudingom u malo mleka. Stavite ostatak mleka da proključa, pa skuvajte razmućenu smesu. Dobro mešajte dok se ne zgusne, pa skinite sa šporeta. Zatim dodajte želatin napravljen prema uputstvu sa kesice. Pustite da se ohladi. Zasebno umutite slatku pavlaku pa je sjedinite sa prohlađenom smesom. Podelite smesu na 2 dela, pa jednom dodajte 2,3 kašike krema, drugi ostaje žut. Filujte tortu sledećim redosledom:Kora, braon fil, žuti fil. Ukrasite umućenim šlagom, pa prelijte otopljenom čokoladom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading