TORTA LEDENA KRALJICA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Savršen spoj čokolade, vanile i neodoljivog fila
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Za koru:
- 5 belanaca
- 5 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 2 dcl čokoladnog mleka
Za fil:
- 6 dcl mleka
- 150 g šećera
- 5 žumanaca
- 1 puding od vanile
- 4 kašike gustina
- 1 želatin
- 200 ml slatke pavlake
- 2-3 kašike crnog krema
Za dekoraciju:
- 2 šlaga
- 50 g čokolade
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom u čvrst šne. Onda ih varjačom polako sjedinite sa brašnom. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Potom preko vruće kore sipajte čokoladno mleko. Žumance razmutite sa gustinom, šećerom i pudingom u malo mleka. Stavite ostatak mleka da proključa, pa skuvajte razmućenu smesu. Dobro mešajte dok se ne zgusne, pa skinite sa šporeta. Zatim dodajte želatin napravljen prema uputstvu sa kesice. Pustite da se ohladi. Zasebno umutite slatku pavlaku pa je sjedinite sa prohlađenom smesom. Podelite smesu na 2 dela, pa jednom dodajte 2,3 kašike krema, drugi ostaje žut. Filujte tortu sledećim redosledom:Kora, braon fil, žuti fil. Ukrasite umućenim šlagom, pa prelijte otopljenom čokoladom.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNA TORTA Jednostavna poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Kremasta i izdašna, za sve prilike.
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
KARAMEL TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Svakim zalogajem mami na parče više
Kremasta i savršena, uzećete parče više.
TORTA SA PISTAĆIMA UKUSOM BUDI SVA ČULA Nećete moći da prestanete da jedete
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)