ČOKOLADNA TORTA SA ORASIMA Sve se samo pomeša i peče, a razvaljuje ukusom
Uspeva i početnicima, a mami na parče više.
Potrebno je:
- 300 g jogurta ili pavlake
- 2 jaja
- 120 ml biljnog ulja
- 160 g šećera
- prstohvat soli
- 250 g pšeničnog brašna
- 50 g kakao praha
- 7 g praška za pecivo
- 100 g seckanih oraha
Za glazuru
- 150 g čokolade
- 4 kašike mleka
- 2 kašičice biljnog ulja
- 50 g oraha
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jogurt/pavlaku, jaja, ulje, šećer i so. Zasebno pomešajte brašno, prašak za pecivo i kakao, pa dodajte u prvu posudu i sve dobro sjedinite. Onda umešajte
seckane orahe, izmešajte pa sipajte ravnomerno smesu u okruglu dubljii pleh, prethodno prekriven pek papirom. Pecite oko 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U jednoj posudi otopite čokoladu, mleko i ulje., pa dodajte mešavinu oraha i lešnka. Potom prelijte pečeni kolač sa svih strana.
Možda vas zanima:
NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Treba vam samo 2 sastojka, a ukusna kao da ste se trudili satima
Kremasta i neodoljiva, najbolje odmah stavite duplu meru.
BRZA ČOKOLADNA TORTA Za pravo uživanje posle ručka, a gotova za pola sata
Fenomenalna poslastica uspeće svima, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
REGENTOVA TORTA SA 7 KORA PONOS NEMAČKE Svakim zalogajem mami na parče više
Puno ime ove torte je U čast Njegovog kraljevskog visočanstva princa regenta Leopolda Karla Jozefa Vilhelma Ludviga Vitelsbaha fon Bajerna. Ima sedam korica koje simbolizuju sedam bavarskih oblasti. Raskošna i prepuna čokolade, ukrasiće i najsvečaniju trpezu.
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)