ZAPEČENE PAPRIKE SA KAJMAKOM Sočno jelo kome neće odoleti ni najveći gurmani
Ukućani će stajati u redu za još.
Potrebno je:
- 6 pečenih paprika (crvenih ili zelenih, očišćenih od semenki)
- 250 g kajmaka
- 150 g pavlake za kuvanje
- 1 jaje
- 1 kašika ulja ili maslaca
- so i biber po ukusu
- malo peršuna za dekoraciju
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepenii. Očistite paprike od semenki pa poređajte u vatrostalnu posudu premazanu uljem. Zasebno sjedinite kajmak, pavlaku i jaje, pa dodajte malo soli i bibera i dobro promešajte. Pripremljenom smesom prelijte paprike. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na kraju, jelo pospite seckanim peršunom.
Možda vas zanima:
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)