ZAPEČENE PAPRIKE SA KAJMAKOM Sočno jelo kome neće odoleti ni najveći gurmani

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Ukućani će stajati u redu za još.

zapečene paprike sa kajmakom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 6 pečenih paprika (crvenih ili zelenih, očišćenih od semenki)
  • 250 g kajmaka
  • 150 g pavlake za kuvanje
  • 1 jaje
  • 1 kašika ulja ili maslaca
  • so i biber po ukusu
  • malo peršuna za dekoraciju

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepenii. Očistite paprike od semenki pa poređajte u vatrostalnu posudu premazanu uljem. Zasebno sjedinite kajmak, pavlaku i jaje, pa dodajte malo soli i bibera i dobro promešajte. Pripremljenom smesom prelijte paprike. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na kraju, jelo pospite seckanim peršunom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading