OPLENAČKIM PALAČINKAMA NIJE ODOLEO NI FRANCUSKI PREDSEDNIK Dugo čuvani recept Titovog kuvara
Drugačije i savršene, polizaćete i tanjir.
Potrebno je:
Za testo:
- brašno
- jaja
- mleko
- soda voda
Za fil:
- suve šljive
- seckani orasi
- suvo grožđe
- šljivovica
Za sos od malina:
- maline
- malo belog vina
- šećer
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte brašno, jaja, mleko i sodu vodu dok ne dobijete lagano i prozračno testo. Zasebno skuvajte suve šljive, seckane orahe i suvo grožđe u vodi dok ne omekšaju. Zatim dodajte šljivovicu. Ispecite palačinke. Onda ih filujte redosledom palačinka pa fil, sve dok ne potrošite sav materijal. Oblikujte palačinku kao šajkaču.Zasebno skuvajte maline sa malo belog vina i šećera. Prelijte palačinke pripremljenim sosom.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)