OPLENAČKIM PALAČINKAMA NIJE ODOLEO NI FRANCUSKI PREDSEDNIK Dugo čuvani recept Titovog kuvara

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Drugačije i savršene, polizaćete i tanjir.

oplenačke palačinke
Shutterstock

Potrebno je:

Za testo:

  • brašno
  • jaja
  • mleko
  • soda voda

Za fil:

  • suve šljive
  • seckani orasi
  • suvo grožđe
  • šljivovica

Za sos od malina:

  • maline
  • malo belog vina
  • šećer

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte brašno, jaja, mleko i sodu vodu dok ne dobijete lagano i prozračno testo. Zasebno skuvajte suve šljive, seckane orahe i suvo grožđe u vodi dok ne omekšaju. Zatim dodajte šljivovicu. Ispecite palačinke. Onda ih filujte redosledom palačinka pa fil, sve dok ne potrošite sav materijal. Oblikujte palačinku kao šajkaču.Zasebno skuvajte maline sa malo belog vina i šećera. Prelijte palačinke pripremljenim sosom.

Komentari (0)

Loading