NABRANUŠA SA JOGURTOM MEKANA KAO DUŠA Savršena za doručak ili večeru, a uspeva svima
Sve se samo pomeša i peče, a osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je:
- 280 g kupovnih kora
- 2 jaja
- 100 ml jogurta
- 100 ml mleka
- 100 ml ulja
- 150 ml kisele vode
- 1 kašičica soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kore presecite na pola po dužini pa scaku polovinu naborajte i ređajte u pleh obložen pek papirom. U jednoj posudi umutite jaja, jogurt, mleko ulje, so i kiselu vodu. Pripremljenu smesu prelijte preko kora. Pecite pitu oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Otopljenim maslacem prelijte gotovu pitu.
Možda vas zanima:
DOMAĆA PITA SA TIKVICAMA MAMI NA PARČE VIŠE Toliko je dobra i sit bi je jeo
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
CARSKA PITA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA A sve se samo pomeša i peče
Samo dodajte prilog po želji.
PITA OD BAJATOG HLEBA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Jeftina i izdašna, a nema joj ravne
Sočna i slasna, savršena za doručak ili večeru.
ZLATNA PITA SA PAPRIKAMA Hrskava spolja, sočna iznutra, pravo čudo u tepsiji
Nestaće sa stola odmah.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)