KINDER TORTA BUDI NOSTALGIJU Raskošna i kremasta, a vole je svi od 7 do 107 godina
Gosti će biti oduševljeni, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Kinder torta
Sastojci:
Za koru:
- 100 g lešnika
- 100 g brašna
- 120 g šećera
- 50 ml ulja
- 200 ml kisele vode
- kesica praška za pecivo
i još:
- 400 g čokoladnog krema za premazivanje
- 500 g keksa
- 150 ml gaziranog soka
Za čokoladni fil:
- 500 ml vode
- 100 g praška za puding od čokolade
- 10 kašika šećera
- 1 kašika brašna
- 250 g margarina
Za beli fil:
- 500 ml vode
- 10 kašika šećera
- 100 g praška za puding od vanile
- 1 kašika brašna
- 200 g mleka u prahu
- 250 g margarina
Za glazuru:
- 150 g čokolade
- 3 kašike ulja
- 30 g lešnika (za dekoraciju, po želji)
Priprema:
U tepsiju stavite 100 grama sirovih lešnika, pa ih pecite desetak minuta u rerni. Polovinu lešnika sameljite, a drugu polovinu stavite sa strane. Umutite brašno, šećer, ulje, kiselu vodu i prašak za pecivo, pa smesi dodajte mlevene lešnike i sve sjedinite. Na dno tepsije stavite pek-papir, po njemu rasporedite pečene lešnike, pa preko njih sipajte smesu za koru. Pecite koru na 220 stepeni dvadesetak minuta. Ohlađenu koru okrenite tako da lešnici budu na vrhu. Premažite koru čokoladnim kremom. U šerpu sipajte 400 mililitara vode, dodajte šećer i ostavite da provri. Umutite prašak za puding od čokolade sa preostalih 100 mililitara vode i kašikom brašna, pa zakuvajte tako da dobijete glatki krem. Ostavite krem da se ohladi, pa ga onda izmiksajte sa 250 grama margarina. Na isti način pripremite i beli fil. Preko kore na koju ste naneli čokoladni krem najpre stavite beli fil. Potom spuštajte keks u gazirani sok, pa ga poređajte preko belog fila. Nanesite čokoladni fil preko natopljenog keksa. Rastopite čokoladu sa malo ulja, pa dok je glazura vruća, sipajte je preko torte. Tortu ostavite da odstoji najmanje jedan dan pre služenja.
Možda vas zanima:
SLATKA FANTAZIJA Čokoladna torta koja će oduševiti goste, a posebno decu
Ima tri kore i fil, ali se brzo pravi.
TORTA OD ČOKOLADE I KOKOSA Sočne kore i mirišljavi fil osvajaju na prvi zalogaj
Spoj kora natopljenih čokoladnim mlekom i fila od vanile i kokosa čini ovu tortu savršenom
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)