ČOKOLADNA TORTA ZBOG KOJE I KOMŠIJE DOLAZE NEPOZVANE Neprevaziđeni klasik
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
- 240 g putera, omekšanog
- 710 g smeđeg šećera
- 4 velika jaja, sobne temperature
- 10 ml ekstrakta vanile
- 630 g običnog brašna
- 180 g kakaoa za pečenje
- 15 ml sode bikarbone
- pola kašičice soli
- 315 ml pavlake
- 315 ml ključale vode
Za glazuru:
- 118 g putera, isečenog na kockice
- 85 g crne čokolade, iseckane
- 85 g poluslatke čokolade, iseckane
- 570 g šećera u prahu
- 240 ml pavlake
- 10 ml ekstrakta vanile
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Tri kalupa za pečenje obložite pek-papirom. Umutite puter sa smeđim šećerom, oko 5-7 minuta. Onda dodajte jedno po jedno jaje, uz mešanje nakon svakog dodavanja. Dodajte vanilu. Zasebno pomešajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i so. Naizmenično dodajte pavlaku, uz mešanje. Izlijte smesu u plehove obložene pek-papirom. Pecite od 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da se ohladi u posudama, pa prebacite na rešetku. Otopite puter s čokoladom, pa mešajte dok smesa ne postane glatka. Zasebno sjedinite šećer u prahu, pavlaku i vanilu. Zatim dodajte čokoladnu mešavinu; uz mešanje dok ne postane glatko. Premažite glazuru preko torte.
Možda vas zanima:
PRAZNIČNA POSLASTICA ZA CELU PORODICU Zasladite se ukusnom čokoladnom tortom po receptu Irene Gavran
Ovaj biskvit zahteva prašak za pecivo da bi biskvit bio sočan i prozračan
TOPI SE U USTIMA Čokoladna torta koja se pravi za svaku posebnu priliku
Nema kome se neće dopasti.
BOEM TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Poslastica koja razvaljuje ukusom
Savršena za slavsku trpezu.
MILKA TORTA ZA SVE DEČIJE ROĐENDANE Puna čokolade i raskošna, a vole je od 7 do 107
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)