ĆUFTE U PARADAJZ SOSU KAO IZ RESTORANA Klasik sa kojim jednostavno nema greške
Ručak zbog kog će ukućani stajati u redu za još.
Potrebno je:
Za ćufte:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 jaje
- 1 glavica luka
- 1 čen belog luka
- 2 kašike prezli
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 1 kašika ulja
- so
- biber
- malo slatke paprike
Za paradajz sos:
- 500 ml soka od paradajza
- 3 čaše vode
- 0,5 dl ulja
- 3 kašike brašna
- so
- kašika šećera
- malo slatke paprike
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte mleveno meso, jaje, luk, prezle, začin, so, biber, ulje i mlevenu papriku. Izmešajte sve sastojke dobro, pa ostavite bar 30 minuta u frižideru. Rukom oblikujte loptice željene veličine. Zasebno u tiganju propržite malo brašna na ulju pa dodajte paradajz sok, izmešajte i dolijte vodu. Začinite. U ključalu vodu dodajte jednu po jednu lopticu mesa pa smanjite temperaturu. Kuvajte ćufte oko 40 minuta, na umerenoj vatri.
Možda vas zanima:
BRIONSKE ĆUFTE PO RECEPTU STAROM JEDNOG VEKA Jovanki Broz su bile omiljene
Domaće i jednostavne, za ručak koji se pamti.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU GREJU DUŠU I TELO Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Ručak u kome će uživati cela porodica.
SLASNE ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU Jednostavno jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Ukućani će stajati u redu za još.
SOČNE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Priprema je jednostavna, a ukusa za čistu desetku
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)