KAFANSKE ĆUFTE PO RECEPTU STAROG MAJSTORA Samo ovako će biti sočne i mekane kao duša

Ivana Pavlović

17:30

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz pire ili prilog po želji.

kafanske ćufte
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka 
  • 1 čen belog luka
  • 1 jaje
  • 2 kašike prezli
  • so, biber, origano po ukusu
  • 400 g paradajz pelata
  • 200 ml vode
  • 1 kašika šećera
  • 2 kašike ulja

 

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte mleveno meso, crni i beli luk, jaje, prezle i začine po ukusu. Rukom napravite male kuglice od smese. Onda ih kratko propržite u zagrejanom ulju u tiganju, sa svih strana. Zatim ih izvadite i u istom tiganju propržite paradajz pelat, šećer, vodu i začine, pa kuvajte 10 minuta na srednjoj vatri. Ćufte vratite u sos i krčkajte još 15 minuta na tihoj vatri. 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading