KAFANSKE ĆUFTE PO RECEPTU STAROG MAJSTORA Samo ovako će biti sočne i mekane kao duša
Najbolje služite uz pire ili prilog po želji.
Potrebno je:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 jaje
- 2 kašike prezli
- so, biber, origano po ukusu
- 400 g paradajz pelata
- 200 ml vode
- 1 kašika šećera
- 2 kašike ulja
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte mleveno meso, crni i beli luk, jaje, prezle i začine po ukusu. Rukom napravite male kuglice od smese. Onda ih kratko propržite u zagrejanom ulju u tiganju, sa svih strana. Zatim ih izvadite i u istom tiganju propržite paradajz pelat, šećer, vodu i začine, pa kuvajte 10 minuta na srednjoj vatri. Ćufte vratite u sos i krčkajte još 15 minuta na tihoj vatri.
Možda vas zanima:
ĆUFTE U SOSU Fenomenalne i sočne, osvojiće vas od prvog zalogaja
Slasne i ukusne, najbolje služite uz krompir pire.
ĆUFTE U SOSU Stari baka Mirin recept koji se prenosio generacijama, a nikad sočnije i slasnije
Služite toplo uz pire krompir.
ĆUFTE U SOSU Sočne i mekane kao duša, ovakve do sada niste jeli
Fenomenalno jelo nestaće sa stola odmah.
SOČNE I SLASNE ĆUFTE U SOSU Zagrejaće vam dušu i telo, a pravi su raj za nepca
Slasno jelo budi sva čula, najbolje odmah stavite duplu meru.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)