ROLOVANI BATACI U SLANINI GREJU DUŠU I TELO Eksplozija ukusa u svakom zalogaju

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Svaki zalogaj je raj za nepca.

rolovani bataci
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 otkoštena bataka
  • 8 šnita pršute
  • 100 g suve slanine
  • 3 čena belog luka
  • 150 g kajmaka
  • 200 g kravljeg punomasnog sira
  • 100 ml belog vina
  • veza peršuna

Priprema:

Meso izlupajte kuhinjskim čekićem, pa dobro začinite. Slaninu sitno iseckajte, pa je propržite. Pomešajte sir, kajmak i seckani peršun.

Batake začinite, pa ih premažite mešavinom sira i kajmaka, pospite slaninicom, pa urolajte. Svaku rolnicu obavijte sa dve šnite pršute i stavite u vatrostalnu činiju. Prekrijte folijom, pa pecite oko pola sata na 220 stepeni, skinite foliju, pa pecite još desetak minuta.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading