GRČKA TORTA RAZVALJUJE UKUSOM Izdašna, bogata i kremasta, nema joj ravne

Ivana Pavlović

09:30

Sezonski recepti 0

Savršena za svečanu i slavsku trpezu.

grčka torta
Shutterstock

Potrebno je:

 

Za jednu kore je potrebno (peku se 3):

  • 4 belanca
  • 7 kašika šećera
  • 6 kašika mlevenih oraha
  • 6 kašika mlevenog keksa

 

Za fil:

  •  
  • 12 žumanaca
  • 200 g šećera
  • 5 kašika brašna
  • 750-800 ml mleka
  • 250 g maslaca
  • 100 g bele čokolade
  • 100 g crne čokolade
  • 150 g mlevenog keksa
  • 150 g mlevenih oraha

Za dekoraciju:

  • po želji

 

Priprema:

Belanca odvojte od žumanaca. Belanca penasto umutite sa šećerom pa dodajte mleveni keks i orahe. Dobro izmešajte i pecite. Ponovite postupak da dobijete 3 kore. Žumanca pomešajte sa šećerom i malo brašna pa skuvajte u 800 ml mleka. Kada se fil prohladi, dodajte maslac pa umutite. Potom dodajte čokoladu, mlevene orahe i mleveni keks. Nafilujte tortu, pa je ostavite u frižideru da se stegne.

 

 

Komentari (0)

Loading