VANILA KOCKE SE TOPE U USTIMA Kremaste, brze i lagane, a ukusa od kog staje pamet
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
Potrebno je:
Za koru:
- 200 g mlevenih oraha
- 100 g šećera
- 2 kašike brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 4 belanca
Za krem:
- 500 ml mleka
- 4 žumanca
- 100 g šećera
- 1 kesica pudinga od vanile
- 1 kašika gustina
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
- 100 g putera
Za šlag:
- 300 ml slatke pavlake
- 1 kesica učvršćivača za šlag
Za posipanje:
- kakao po želji
- polovine oraha za dekoraciju
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca u čvrst sneg pa postepeno dodajte šećer, orahe, brašno i prašak za pecivo. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim pustite da se potpuno ohladi. Zasebno umutite žumanca, šećer, puding i gustin sa malo mleka. Zagrejte ostatak mleka do ključanja, pa dodajte pripremljenu smesu i kuvajte dok se ne zgusne. Dodajte vanilu i puter, pa mešajte dok se ne sjedini. Polako mešajte dok se krem ne prohladi, da se ne stvori korica. Preko prohlađene kore ravnomerno nanesite krem, zatim umutite slatku pavlaku u čvrst šlag i rasporedite preko krema. Pospite površinu kakaom kroz cediljku i dekorišite polovinama oraha. Ostavite kolač u frižideru bar 3-4 sata da se stegne, a najbolje preko noći.
Možda vas zanima:
VANILA KOLAČ ZA NEDELJU KOJA SE PAMTI Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Kremast i lagan, za prave sladokusce.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)