VANILA KOCKE SE TOPE U USTIMA Kremaste, brze i lagane, a ukusa od kog staje pamet

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.

vanila kocke
Shutterstock

Potrebno je:

Za koru:

  • 200 g mlevenih oraha
  • 100 g šećera
  • 2 kašike brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 4 belanca

Za krem:

  • 500 ml mleka
  • 4 žumanca
  • 100 g šećera
  • 1 kesica pudinga od vanile
  • 1 kašika gustina
  • 1 kašičica vanilinog ekstrakta
  • 100 g putera

Za šlag:

  • 300 ml slatke pavlake
  • 1 kesica učvršćivača za šlag 

Za posipanje:

  • kakao po želji
  • polovine oraha za dekoraciju

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca u čvrst sneg pa postepeno dodajte šećer, orahe, brašno i prašak za pecivo. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim pustite da se potpuno ohladi. Zasebno umutite žumanca, šećer, puding i gustin sa malo mleka. Zagrejte ostatak mleka do ključanja, pa dodajte pripremljenu smesu i kuvajte dok se ne zgusne. Dodajte vanilu i puter, pa mešajte dok se ne sjedini. Polako mešajte dok se krem ne prohladi, da se ne stvori korica. Preko prohlađene kore ravnomerno nanesite krem, zatim umutite slatku pavlaku u čvrst šlag i rasporedite preko krema. Pospite površinu kakaom kroz cediljku i dekorišite polovinama oraha. Ostavite kolač u frižideru bar 3-4 sata da se stegne, a najbolje preko noći.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading