PUNJENI PARADAJZ PO RECEPTU MIE BORISAVLJEVIĆ ZA RAVAN STOMAK A raj za nepca
Mia Borisavljević, pevačica i vlasnica fitnes studija, velika je pobornica zdrave ishrane i vežbanja, što se vidi i na njenoj besprekornoj figuri. Njene zdrave i ukusne obroke najviše vole suprug Bojan i ćerkice Ema i Tea, kojima je ovaj punjeni paradajz omiljeno jelo, a ne sumnjamo da će i vama poći voda na usta.
Potrebno je:
- 6 velikih paradajza
- 1,5 kašičica soli
- 280 g spanaća
- 1 kašika maslinovog ulja
- jedan manji seckani crni luk
- 200 g pečuraka
- 0,5 šolje prezli
- 2 kašike parmezana
- 1/4 kašičice bibera
- 6 jaja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Sa svakog paradajza odrežite poklopac pa izvadite unutrašnjost i pospite kašičicom soli. Ostavite tako paradajz na papirnom ubrusu da se osuši. Spanać operite, procedite i stavite u veliki tiganj. Zatim poklopite i kuvajte na srednjoj temperaturi dok lišće ne svene. Propržite crni luk i pečurke u zagrejanom tigaju, pa dodajte spanać, prezle, sir, so i biber. Pripremljenim filom napunite paradajz, malo više od pola i na svaki paradajz razlupajte jaje. Pecite paradajz oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
BIFTEK VELINGTON Delikates sa lisnatim testom, junećim mesom i pečurkama
Gosti će biti raspamećeni ukusom.
POSNE PUNJENE PAPRIKE PO RECEPTU IZ 1939 GODINE Domaćice u Bugarskoj ih prave baš ovako
Ukućani će stajati u redu za još.
PUNJENE PAPRIKE IZ BAKINE KUHINJE Mekane i saftaste, klasik koji nikada ne izlazi iz mode
Sočne i zasitne, za ručak koji se pamti.
PUNJENA PAPRIKA Klasičan recept sa mesom svi obožavaju, a posebno domaćice, jer imaju ručak i za sutra!
Nezaobilazno jelo na našoj trpezi ćete jednostavno pripremiti po ovom receptu.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)