DOMAĆE KIFLICE SA MERAMA NA ŠOLJE Nema ko ih ne voli
Savršene za doručak uz šolju jogurta.
Potrebno je:
- 2 šolje brašna
- 1 šolja kisele vode ili mleka
- 1/2 šolje ulja
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kockica svežeg kvasca ili 1 pakovanje suvog kvasca
- 1 šolja narendanog sira
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac razmutite sa šećerom u toplom mleku pa pustite da se aktivira 10 minuta. Pomešajte brašno i so u većoj posudi pa dodajte ulje, jaje i nadošli kvasac. Od sastojaka zamesite glatko testo. Pokrijte ga i ostavite pola sata na toplom da narastu. Zatim ga premesite na pobrašnjenoj radnoj površini i isecite u trouglove. Nanesite kašiku rendanog sira na svaki trougao, pa polako urolajte u kiflicu. Poređajte ih na pleh obložen pek papirom. Pecite kiflice oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
DOMAĆE KIFLICE Umesite ih za doručak, a savršene su i za večeru
Mekane kao duša, a sočne, odlično se slažu sa jogurtom.
GURMANSKE KIFLICE SA SLANINOM Polizaćete i tanjir koliko su slasne
Mirisne, mekane i sočne, a bićete siti satima.
SUNĐERASTE KIFLICE SE SMAŽU U TRENU Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Mekane i sočne, savršene za doručak ili užinu.
DOMAĆE KIFLICE ZA SAVRŠENO JUTRO Zamirisaće na stolu dok pristavite kafu
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)