KREMASTI SPANAĆ SA PILETINOM ZA RUČAK KOJI SE PAMTI Ukućani će stajati u redu za još
Ručak u kome će uživati cela porodica.
privatna arhiva/bakina kuhinja
Potrebno je:
- 700 g spanaća
- 1 manja šargarepa
- 1 manja glavica crnoga luka
- 1 kašika masti ili ulja
- 2 do 3 čena beloga luka
- malo suvoga začina
- 200 ml mleka
- 1 kašika brašna
Priprema:
Operite dobro spanać pa ga obarite oko 5 minuta, dok ne omekša. Potom procedite i pritisnite da izađe višak vode. Sitno iseckajte. U šerpu propržite crni luk sa šargarepom na kašiki ulja. Onda tome dodajte seckani beli luk i malo suvog začina. Umešajte kašiku brašna, mleko i seckani spanać. Mikserom dobro umutite dok ne dobijete kremastu smesu.
privatna arhiva/bakina kuhinja
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)