SAHER TORTA SE TOPI U USTIMA Čokoladna kora puterastog ukusa i nežne kajsije
Ako volite čokoladne poslastice, Saher tortu ćete obožavati.
Potrebno je:
Za koru:
- 6 jaja
- 150 g putera
- 130 g čokolade s udelom 55% kakaoa
- 100 g šećera
- 100 g prah šećera
- 140 g brašna
- 1 vanila štapić
Za fil:
- 200 g džema od kajsija
Za preliv:
- 200 g šećera
- 125 ml vode
- 150 g čokolade s udelom 55% kakaoa
Priprema
Rernu zagrejte na 170 stepeni. Prvo odvojte žumanca od belanca. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom, a u zasebnoj puter sa žumancima. Smesi sa žumancima dodajte otopljenu čokoladu. Prosejte brašno, pa promešajte i dodajte prethodno umućena belanca. Izlijte u pleh obložen pek-papirom. Pecite 50 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Izvadite i pustite 20 minuta da se prohladi, pa presecite biskvit horizontalno napola, da dobijete dve kore. Jednu koru premažite džemom, pa preklopite drugom korom. U šerpi skuvajte čokoladu, vodu i šećer. Ostavite da se prohladi, pa time prelijte tortu. Ostavite u frižideru da odstoji preko noći.
Možda vas zanima:
SAHER TORTA Čuvena austrijska poslastica u harmoniji neodoljivih ukusa, za prave ljubitelje čokolade
Savršen spoj čokolade i džema svaki put će vas iznova oduševiti.
SAHER TORTA Očaravajuća poslastica osmišljena 1832.godine za kneza, u sočnom spoju čokolade sa džemom
Osmislio je 1832.godine Franc Saher za kneza Klemensa fon Meterniha.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)