SAHER TORTA SE TOPI U USTIMA Čokoladna kora puterastog ukusa i nežne kajsije

Ivana Pavlović

08:16

Sezonski recepti 0

Ako volite čokoladne poslastice, Saher tortu ćete obožavati.

saher torta
Shutterstock

Potrebno je:

Za koru:

  • 6 jaja
  • 150 g putera
  • 130 g čokolade s udelom 55% kakaoa
  • 100 g šećera
  • 100 g prah šećera
  • 140 g brašna
  • 1 vanila štapić

Za fil:

  • 200 g džema od kajsija

Za preliv:

  • 200 g šećera
  • 125 ml vode
  • 150 g čokolade s udelom 55% kakaoa

Priprema

Rernu zagrejte na 170 stepeni. Prvo odvojte žumanca od belanca. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom, a u zasebnoj puter sa žumancima. Smesi sa žumancima dodajte otopljenu čokoladu. Prosejte brašno, pa promešajte i dodajte prethodno umućena belanca. Izlijte u pleh obložen pek-papirom. Pecite 50 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Izvadite i pustite 20 minuta da se prohladi, pa presecite biskvit horizontalno napola, da dobijete dve kore. Jednu koru premažite džemom, pa preklopite drugom korom. U šerpi skuvajte čokoladu, vodu i šećer. Ostavite da se prohladi, pa time prelijte tortu. Ostavite u frižideru da odstoji preko noći.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading