LEŠNIK TORTA ZA DEČIJE ROĐENDANE Tri kore različitog ukusa i kremasti fil
Gosti će vam tražiti i parče za poneti.
Potrebno je:
Za I koru:
- 4 belanca
- 4 kašike šećera
- 50 g mlevenih prženih lešnika
- 2 kašike brašna
- 1 žumance
Za II koru:
- 4 belanca
- 4 kašike šećera
- 50 g kokosa
- 2 kašike brašna
- 1 žumance
Za III koru:
- 4 belanca
- 4 kašike šećera
- 50 g rendane čokolade
- 2 kašike brašna
- 1 žumance
Za fil:
- 9 žumanaca
- 12 kašika šećera
- 2 pudinga od vanile
- 7 dl mleka
- 250 g maslaca
- 100 g mlevenih prženih lešnika
- 100 g mlevenog keksa
- 2 pune kašičice lešnik krema
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom u čvrst šne. Onda ručno dodajte žumance i brašno pomešano sa lešnikom. Na isti način napravite smese za drugu i treću koru, samo dodajte kokos ili čokoladu. Špatulom polako sjedinite pa sipajte u kalup obložen pek papirom.Svaku koru pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Skuvajte žumanca, šećer i puding u mleku. Nakon što se zgusne pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Zatim tome dodajte maslac i sve dobro umutite. Dobijeni fil podelite na 3 dela. Prvom dodajte mlevene lešnike, drugom lešnik krem, a trećem mleveni keks. Ređajte tortu redosledom: Kora s čokoladom + fil s lešnik kremom, pa kora s lešnicima + fil s lešnicima i na kraju kora s kokosom + fil s mlevenim keksom. Ukrasite tortu šlagom ili lešnicima.
Možda vas zanima:
LIND TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Zbog nje i komšije dolaze nepozvane
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TORTA BELA DOLINA ZA DEČIJE ROĐENDANE Kremasta i prepuna bogatog fila
Gosti će biti oduševljeni.
BAKINA INTERKONTINETAL TORTA ZA SVE PRILIKE Svakim zalogajem ostavlja bez daha
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
EGIPĆANKA TORTA SE TOPI U USTIMA Prepuna lešnika i kremastog fila, a razvaljuje ukusom
Savršena za sve svečane prilike.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)