BOSANSKE PUNJENE PAPRIKE NIKO NE ODBIJA Nemaju meso, a polizaćete i tanjir

Ivana Pavlović

10:30

Sezonski recepti 0

Služite tople, uz kajmak ili kiselo mleko.

bosanske punjene paprike
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg krompira
  • 2 veće glavice luka
  • 2-3 čena belog luka
  • so
  • sveže mleveni biber
  • 2 kašičice slatke mlevene paprike, može i dimljena
  • 1 dcl ulja
  • 8 srednje velikih paprika
  • 1 čašica kisele pavlake ili milerama

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Krompir iseckajte na kockice. Onda sitno naseckajte crni i beli luk. Ocedite krompir pa mu dodajte lukove, so, biber, ulje i slatku papriku. Dobro promešajte smesu. Potom operite paprike pa im odsecite gornji deo. Punite ih pripremljenom smesom od krompira. Poređajte paprike u pleh obložen pek papirom. Rasporedite krompir između paprika pa ga posolite i pouljite. Pecite oko sat vremena, s oba upaljena grejača, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim paprike prelijte sa 1,5 dl mleka pa ih zapecite još 10 minuta.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading