BOSANSKE PUNJENE PAPRIKE NIKO NE ODBIJA Nemaju meso, a polizaćete i tanjir
Služite tople, uz kajmak ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 1 kg krompira
- 2 veće glavice luka
- 2-3 čena belog luka
- so
- sveže mleveni biber
- 2 kašičice slatke mlevene paprike, može i dimljena
- 1 dcl ulja
- 8 srednje velikih paprika
- 1 čašica kisele pavlake ili milerama
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Krompir iseckajte na kockice. Onda sitno naseckajte crni i beli luk. Ocedite krompir pa mu dodajte lukove, so, biber, ulje i slatku papriku. Dobro promešajte smesu. Potom operite paprike pa im odsecite gornji deo. Punite ih pripremljenom smesom od krompira. Poređajte paprike u pleh obložen pek papirom. Rasporedite krompir između paprika pa ga posolite i pouljite. Pecite oko sat vremena, s oba upaljena grejača, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim paprike prelijte sa 1,5 dl mleka pa ih zapecite još 10 minuta.
Možda vas zanima:
BOSANSKE PUNJENE PAPRIKE GREJU SRCE I STOMAK Ukućani će stajati u redu za još
Preukusne i sočne, a bićete siti satima.
PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM Ručak u kome će uživati cela porodica
Bićete dugo siti, a savršenog ukusa.
PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM Klasik na drugačiji način, svaki zalogaj je raj za nepca
Lagane i zasitne, pravićete stalno.
PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM Aromatične i drugačije, prste da poližete
Ako volite klasične punjene paprike, ove ćete da obožavate. Zdrave i drugačije, pravićete ih stalno.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)