PUNJENE SUVE PAPRIKE ZA NAJLEPŠI RUČAK Ukućani će stajati u redu za još
Bićete siti satima, a savršenog ukusa.
Potrebno je:
Za punjenje:
- 20 suvih paprika
- 1 kašika masti
- 2 glavice crnog luka (sitno seckane)
- 500 g mlevenog svinjskog mesa
- 500 g mlevenog junećeg mesa
- 200 g opranog pirinča
- 1 kašika slatke mlevene paprike
- 2 kašike slane mešavine suvih začina
Za zapršku:
- 2 kašike masti
- 1/4 kašike brašna
- 1 kašika slatke mlevene paprike
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U vrelu vodu potopite suve paprike pa ih ostavite pola sata da omekšaju. Onda ih očistite od semenki. Propržite seckan crni luk na tiganju dok ne postane staklast. Onda dodajte mleveno meso i šržite dok ne promeni boju. Zatim dodajte slatku papriku, začine i pirinač. Promešajte dobro pa skinite sa ringle. Svaku papriku napunite pripremljenim filom. Prelijte vodom da ogreznu pa ih poklopite i kuvajte 2, 5 sata. Dolijte još malo vode tokom kuvanja, po potrebi. Zasebno zagrejte mast pa umešajte brašno i kratko propržite. Potom skinite sa ringle pa dodajte mlevenu papriku i promešajte. Paprike prelijte zaprškom pa zapecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
SUVE PAPRIKE SA ORASIMA Ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Svaki zalogaj je raj za nepca.
BOSANSKE PUNJENE PAPRIKE NIKO NE ODBIJA Nemaju meso, a polizaćete i tanjir
Služite tople, uz kajmak ili kiselo mleko.
KAFANSKE PUNJENE PAPRIKE RAJ ZA NEPCA Saftaste i sočne, teraju vodu na usta
Ručak u kome će uživati cela porodica.
PUNJENE PAPRIKE SA KROMPIROM U PAVLAKA SOSU Greju dušu i telo
Prave se lako, a osvajaju na prvi zalogaj.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)