POSNA PROJA IZ BAKINE KUHINJE MIRIŠE NA DETINJSTVO Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Najbolje služite uz ajvar ili posni majonez.
privatna arhiva/bakina kuhinja
Potrebno je:
- 3 čaše kukuruznog brašna
- 1 čaša hlebnog brašna
- 50-100 ml ulja
- 2,5 čaše kisele vode,
- prašak za pecivo
- so
- semenke po želji (susam, bundeva, suncokret)
Priprema
Rernu zagrejte na 210 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašna, so i prašak za pecovo. Onda polako sipajte ulje i kiselu vodu, uz mešanje dok ne dobijete homogenu smesu. Dodajte semenke pa smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite proju oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 210 stepeni.
privatna arhiva/bakina kuhinja
Možda vas zanima:
4 SAVETA ZA SOČNU PROJU Neće biti suva niti se mrviti, već mirisna i mekana kao duša
Primenite ove jednostavne trikove i uživate u mekanoj proji.
POSNA PROJA OD SAMO 3 SASTOJKA Pravi se nikad lakše, a biće mekana i sutradan
Samo dodajte sojin jogurt ili prilog po želji.
MEKANA PROJA SA KAJMAKOM OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Biće ista kao ona sa sela, a topi se u ustima
Sočna i mirisna, savršena za užinu ili doručak.
POSNA PROJA ZA SAVRŠEN DORUČAK ILI VEČERU Ukusa koji govori više od 1000 jezika
Pravi se brzo i lako, a osvaja ukusom.
POSNI RIŽOTO ČUVAR VITKE LINIJE A toliko je slasan da zaboravite da nema meso
Kremast i zasitan, bićete oduševljeni.
BANATSKI PAPRIKAŠ BOLJI OD KLASIČNOG Svakim zalogajem greje dušu i telo
Sočan i zasitan, pravićete stalno.
POSNA PROJA IZ BAKINE KUHINJE MIRIŠE NA DETINJSTVO Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Najbolje služite uz ajvar ili posni majonez.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
Komentari (0)