RUMUNSKA GIBANICA BOLJA OD KLASIČNE Tajna je u prelivu, a biće sveža i sutradan

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Sočna i slasna, nema ko vam neće tražiti dodatno parče.

gibanica
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g kora
  • 400 g kravljeg sira
  • 150 ml jogurta
  • 2 jajeta
  • 200 ml mleka
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 200 ml kisele vode
  • 100 ml ulja

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U pleh obložen pek papirom stavite 4 kore. Zasebno pomešajte maslinovo ulje, so i kiselu vodu pa 5 kašika sipajte preko smese. Zatim izmrvite sir pa u njega dodajte jaja, jogurt, mleko i prašak za pecivo. Sjedinite dobro pa sipajte preko kora. Onda korama zatvorite pa prelijte pripremljenom smesom. Još jednu celu koru stavite preko pite pa dobro zatvorite. Ponovo prelijte smesom pa izbockajte viljuškom i pospite susamom. Pecite pitu 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading