RUMUNSKA GIBANICA BOLJA OD KLASIČNE Tajna je u prelivu, a biće sveža i sutradan
Sočna i slasna, nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
Potrebno je:
- 400 g kora
- 400 g kravljeg sira
- 150 ml jogurta
- 2 jajeta
- 200 ml mleka
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 200 ml kisele vode
- 100 ml ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U pleh obložen pek papirom stavite 4 kore. Zasebno pomešajte maslinovo ulje, so i kiselu vodu pa 5 kašika sipajte preko smese. Zatim izmrvite sir pa u njega dodajte jaja, jogurt, mleko i prašak za pecivo. Sjedinite dobro pa sipajte preko kora. Onda korama zatvorite pa prelijte pripremljenom smesom. Još jednu celu koru stavite preko pite pa dobro zatvorite. Ponovo prelijte smesom pa izbockajte viljuškom i pospite susamom. Pecite pitu 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
SOČNA GIBANICA PREPUNA JOGURTA I PAVLAKE Polovina se pojede dok je još u plehu
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
GIBANICA KOJA MIRIŠE NA DOM Zlatna, hrskava i neodoljiva, prava tradicionalna
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
GIBANICA IZ BAKINE KUHINJE GOTOVA ZA 20 MINUTA Hrskava spolja, a sočna i mekana iznutra
Nema ko će ostati na samo 1 parčetu.
GIBANICA KAO ONA IZ BAKINE KUHINJE Pola pleha nestane dok trepnete, po ukusu joj nema ravne
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
BAKINA PITA SA KUPUSOM I PRAZILUKOM GREJE DUŠU I TELO Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Sočna i mirisna, bićete oduševljeni.
BRZE JOGIRT LEPINJE IZ RERNE Savršeno idu uz ajvar ili džem, a mekane i hrskave
Samo dodajte prilog po želji.
DOMAĆA URNEBES SALATA ISTA KAO ONA KAFANSKA Pikantna i kremasta, super ide uz roštilj
Služite uz lepinje ili tople projice.
POSNE PUNJENE PAPRIKE PO RECEPTU IZ 1939 GODINE Nije soja ni pirinač, a pravi su raj za nepca
Samo dodajte ajvar ili prilog po želji.
Komentari (0)