NAJBOLJI RECEPT ZA PLESKAVICE KAO IZ KAFANE Zbog jednog sastojka će biti sočne

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Samo dodajte lepinju i prilog po želji.

domaće pljeskavice
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g mlevenog svinjskog mesa
  • 500 g mlevenog junećeg mesa
  • 1 kašičica bibera
  • 20 g soli
  • 10 g sode bikarbone
  • 2 prstohvata šećera
  • 2 kašičice crvene mlevene paprike
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2 dl vode

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte mesa pa dodajte so, šećer, sodui bikarbonu, mlevenu začinsku papriku, so, vodu i sitno seckan crni luk. Smesu dobro zamesite pa pokrijte folijom i ostavite preko noći u frižideru. Rukom oblikujte pljeskavice pa ih pecite u tiganju na malo ulja. 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading