JEDNOSTAVNO, A UKUSNO ZIMSKO JELO Krompir sa slaninom zapečen u rerni

Trpeza/ V.V.

16:49

Sezonski recepti 0

Brzo jelo od omiljenih namirnica.

JEDNOSTAVNO, A UKUSNO ZIMSKO JELO Krompir sa slaninom zapečen u rerni
Shutterstock

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce. Zapečeni krompir sa slaninom

Sastojci:

600 g krompira

150 g mesnate slanine

100 g kačkavalja

350 ml neutralne pavlake za kuvanje

1 crni luk

3 čena belog luka

50 ml mleka

1 kašičica mešavne biljnih začina

so, biber

Priprema:

Krompir operite, oljuštite, isecite na tanke šnite i obarite u slanoj vodi pazeći da se ne raspadne. Na ulju propržite sitno seckani crni luk, dodajte seckanu slaninu i beli luk. Ulijte pavlaku i mleko, pa začinite. Dodajte obaren krompir i pažljivo promešajte. Sipajte u vatrostalnu posudu, pospite rendanim kačkavaljem i stavite foliju. Pecite 30 minuta na 200 stepeni, sklonite foliju i pecite još 30 minuta na 180 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading