JEDNOSTAVNO, A UKUSNO ZIMSKO JELO Krompir sa slaninom zapečen u rerni
Brzo jelo od omiljenih namirnica.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce. Zapečeni krompir sa slaninom
Sastojci:
600 g krompira
150 g mesnate slanine
100 g kačkavalja
350 ml neutralne pavlake za kuvanje
1 crni luk
3 čena belog luka
50 ml mleka
1 kašičica mešavne biljnih začina
so, biber
Priprema:
Krompir operite, oljuštite, isecite na tanke šnite i obarite u slanoj vodi pazeći da se ne raspadne. Na ulju propržite sitno seckani crni luk, dodajte seckanu slaninu i beli luk. Ulijte pavlaku i mleko, pa začinite. Dodajte obaren krompir i pažljivo promešajte. Sipajte u vatrostalnu posudu, pospite rendanim kačkavaljem i stavite foliju. Pecite 30 minuta na 200 stepeni, sklonite foliju i pecite još 30 minuta na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA RESTOVAN KROMPIR Od 3 sastojka koje imate u kući dobićete jeftin, a odličan ručak
Ukusno jelo koje može biti prilog uz meso i ribu, a možete ga jesti samo uz salatu..
ISKORISTITE KROMPIR OD JUČE Napravite ukusne pljeskavice od pirea i kobasice
Ako vam ostane posle ručka malo pirea ili kuvanog krompira, sutradan od njega napravite pljeskavice uz dodatak samo nekoliko sastojaka.
KROKETI OD KROMPIRA Iskoristite ostatak pirea od ručka i napravite novo jelo!
Ako ih do sada niste pravili, ovaj recept morate da probate.
OTKRIVAMO VAM TAJNU HRSKAVOG POMFRITA Dve stvari treba uradite i biće kao iz restorana!
Evo kako da napravite najbolji i najhrskaviji domaći pomfrit!
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)