JEDNOSTAVNO, A UKUSNO ZIMSKO JELO Krompir sa slaninom zapečen u rerni
Brzo jelo od omiljenih namirnica.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce. Zapečeni krompir sa slaninom
Sastojci:
600 g krompira
150 g mesnate slanine
100 g kačkavalja
350 ml neutralne pavlake za kuvanje
1 crni luk
3 čena belog luka
50 ml mleka
1 kašičica mešavne biljnih začina
so, biber
Priprema:
Krompir operite, oljuštite, isecite na tanke šnite i obarite u slanoj vodi pazeći da se ne raspadne. Na ulju propržite sitno seckani crni luk, dodajte seckanu slaninu i beli luk. Ulijte pavlaku i mleko, pa začinite. Dodajte obaren krompir i pažljivo promešajte. Sipajte u vatrostalnu posudu, pospite rendanim kačkavaljem i stavite foliju. Pecite 30 minuta na 200 stepeni, sklonite foliju i pecite još 30 minuta na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA RESTOVAN KROMPIR Od 3 sastojka koje imate u kući dobićete jeftin, a odličan ručak
Ukusno jelo koje može biti prilog uz meso i ribu, a možete ga jesti samo uz salatu..
ISKORISTITE KROMPIR OD JUČE Napravite ukusne pljeskavice od pirea i kobasice
Ako vam ostane posle ručka malo pirea ili kuvanog krompira, sutradan od njega napravite pljeskavice uz dodatak samo nekoliko sastojaka.
KROKETI OD KROMPIRA Iskoristite ostatak pirea od ručka i napravite novo jelo!
Ako ih do sada niste pravili, ovaj recept morate da probate.
OTKRIVAMO VAM TAJNU HRSKAVOG POMFRITA Dve stvari treba uradite i biće kao iz restorana!
Evo kako da napravite najbolji i najhrskaviji domaći pomfrit!
NEPEČENA BRZA TORTA SA UKUSOM KAFE Kremasta i aromatična, liči na tiramisu, ovakvu do sada niste jeli
Ako volite tiramisu, ovu tortu ćete obožavati.
IZVADITE JAJA IZ FRIŽIDERA I URADITE OVO Biće odmah sobne temperature, nema čekanja sat vremena!
Poznata kuvarica Rejčel Rej podelila je ovaj jednostavan a primenljiv trik kako da jaja iz frižidera brzo dostignu sobnu temperaturu.
SOČNA I AROMATIČNA BORANIJA Ovako je prave monasi na Hilandaru, posno i preukusno jelo za sve prilike
Donosimo vam predlog za posno sočno jelo, kakvo prave na Svetoj Gori.
TARANA NA ĐUVEČ Vranjanska kalorijska bomba za prave gurmane
Kalorijsko i začinjeno jelo za one izbirljive.
PAPRIKAŠ POSAN NA VODI Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a ni malo ne zaostaje za originalom
Ako volite klasičan paprikaš, ovaj ćete obožavati.
Komentari (0)