NEKA KUHINJA MIRIŠE NA PEKARU! Napravite najmekše kifle koje će svi ukućani zavoleti
Em mekane, em ukusne.
Pekarske kifle
Sastojci:
750 g brašna
100 ml tople vode
kockica kvasca
500 ml mleka
5 kašika šećera
1 kašika soli
100 ml ulja
Priprema:
Rastopiti kvasac i 2 kašike šećera u toploj vodi. Ostaviti da naraste. U činiji za mešenje sipati brašno, dodati so i ostatak šećera. Sipati toplo mleko, nadošao kvasac i ulje. Umesiti mekano testo, pa ostaviti da naraste. Naraslo testo premesiti. Podeliti na 22 loptice. Svaku lopticu razvući oklagijom. Umotati kifl u. Ređati u pleh na pek-papir. Peći na 250 stepeni oko 20 minuta. Pečene kifl e prekriti čistom krpom da se prohlade. Služiti
tople uz dodatak jogurta, kiselog mleka ili namaza!
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.
JELO SAMO TAKVO! Monaška pita je neodoljiva i za svakog gosta
Laka je za napraviti.
PRSTE DA POLIŽEŠ! Prepoznatljivo jelo koje dolazi iz Francuske omiljeno je i u Srbiji
Od svega i svačega je!
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)