NEKA KUHINJA MIRIŠE NA PEKARU! Napravite najmekše kifle koje će svi ukućani zavoleti
Em mekane, em ukusne.
Pekarske kifle
Sastojci:
750 g brašna
100 ml tople vode
kockica kvasca
500 ml mleka
5 kašika šećera
1 kašika soli
100 ml ulja
Priprema:
Rastopiti kvasac i 2 kašike šećera u toploj vodi. Ostaviti da naraste. U činiji za mešenje sipati brašno, dodati so i ostatak šećera. Sipati toplo mleko, nadošao kvasac i ulje. Umesiti mekano testo, pa ostaviti da naraste. Naraslo testo premesiti. Podeliti na 22 loptice. Svaku lopticu razvući oklagijom. Umotati kifl u. Ređati u pleh na pek-papir. Peći na 250 stepeni oko 20 minuta. Pečene kifl e prekriti čistom krpom da se prohlade. Služiti
tople uz dodatak jogurta, kiselog mleka ili namaza!
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.
JELO SAMO TAKVO! Monaška pita je neodoljiva i za svakog gosta
Laka je za napraviti.
PRSTE DA POLIŽEŠ! Prepoznatljivo jelo koje dolazi iz Francuske omiljeno je i u Srbiji
Od svega i svačega je!
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)