NEKA KUHINJA MIRIŠE NA PEKARU! Napravite najmekše kifle koje će svi ukućani zavoleti

Alo.rs

20:31

Sezonski recepti 0

Em mekane, em ukusne.

NEKA KUHINJA MIRIŠE NA PEKARU! Napravite najmekše kifle koje će svi ukućani zavoleti
pixabay

Pekarske kifle

Sastojci:

750 g brašna

100 ml tople vode

kockica kvasca

500 ml mleka

5 kašika šećera

1 kašika soli

100 ml ulja

Priprema:

Rastopiti kvasac i 2 kašike šećera u toploj vodi. Ostaviti da naraste. U činiji za mešenje sipati brašno, dodati so i ostatak šećera. Sipati toplo mleko, nadošao kvasac i ulje. Umesiti mekano testo, pa ostaviti da naraste. Naraslo testo premesiti. Podeliti na 22 loptice. Svaku lopticu razvući oklagijom. Umotati kifl u. Ređati u pleh na pek-papir. Peći na 250 stepeni oko 20 minuta. Pečene kifl e prekriti čistom krpom da se prohlade. Služiti
tople uz dodatak jogurta, kiselog mleka ili namaza!

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading