NEKA KUHINJA MIRIŠE NA PEKARU! Napravite najmekše kifle koje će svi ukućani zavoleti
Em mekane, em ukusne.

Pekarske kifle
Možda vas zanima:

SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.
JELO SAMO TAKVO! Monaška pita je neodoljiva i za svakog gosta
Laka je za napraviti.

PRSTE DA POLIŽEŠ! Prepoznatljivo jelo koje dolazi iz Francuske omiljeno je i u Srbiji
Od svega i svačega je!

Sastojci:
750 g brašna
100 ml tople vode
kockica kvasca
500 ml mleka
5 kašika šećera
1 kašika soli
100 ml ulja
Priprema:
Rastopiti kvasac i 2 kašike šećera u toploj vodi. Ostaviti da naraste. U činiji za mešenje sipati brašno, dodati so i ostatak šećera. Sipati toplo mleko, nadošao kvasac i ulje. Umesiti mekano testo, pa ostaviti da naraste. Naraslo testo premesiti. Podeliti na 22 loptice. Svaku lopticu razvući oklagijom. Umotati kifl u. Ređati u pleh na pek-papir. Peći na 250 stepeni oko 20 minuta. Pečene kifl e prekriti čistom krpom da se prohlade. Služiti
tople uz dodatak jogurta, kiselog mleka ili namaza!
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

PUNJENA PLEĆKA Gurmanski specijalitet za one izbirljive, poćiće vam voda na usta
Sočno i slasno jelo raspametiće vas od prvog zalogaja.

USKRŠNJA POGAČA Svečana i mekana kao duša, a biće super i hladna
Slasna i sočna, ukućani će stajati u redu za još.

USKRŠNJA GURMANSKA PITA Sočna i slasna, ukrasiće svaku svečanu trpezu
Biće super i hladna.

TORTA CRVENI BARŠUN Raskošna poslastica zanimljivog izgleda zasladiće vas u momentu
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.

NEODOLJIVI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a super idu uz kafu ili čaj
Prave se lako, a mogu da zamene užinu ili desert.
Komentari (0)