Napravite DOMAĆI PARIZER bez aditiva i konzervansa baš kao kad smo bili deca BOLJI OD KUPOVNOG
Salama treba uvek da bude pri ruci - bilo za meze, bilo za sendvič, naročito kada je domaća
Domaći parizer
Sastojci:
500 g pilećih ili ćurećih prsa
100 g dimljene slanine ili šunke
1 crvena paprika
1 kašičica soli
1/2 kašičice mlevenog bibera
listovi peršuna
1 puna kašičica mlevenog korijandera
malo mlevenog komorača
malo mlevenog kima
Priprema:
Meso i dimljeno meso sameljite u mašini za mlevenje mesa, ili ga sitno iseckajte. Stavite mleveno meso u blender. Dodajte so, biber i začine. Meso sameljite u blenderu do konzistencije paštete. Na kraju iseckajte svežu papriku i peršun. Po potrebi dodajte so i druge začine. Od smese napravite rolat, premažite ga uljem i čvrsto umotajte u aluminijumsku foliju. Uvijte krajeve folije. Meso umotano u foliju stavite u ključalu vodu, smanjite temperaturu, poklopite i kuvajte oko sat vremena na niskoj temperaturi. Skuvanu salamu ocedite i ostavite umotanu u foliju dok se ne ohladi. Ohlađeni pariz iseći na kriške.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)