Napravite DOMAĆI PARIZER bez aditiva i konzervansa baš kao kad smo bili deca BOLJI OD KUPOVNOG

Ivana Vujnović

10:00

Sezonski recepti 0

Salama treba uvek da bude pri ruci - bilo za meze, bilo za sendvič, naročito kada je domaća

Napravite DOMAĆI PARIZER bez aditiva i konzervansa baš kao kad smo bili deca BOLJI OD KUPOVNOG
Shutterstock

 

Domaći parizer

Sastojci:

500 g pilećih ili ćurećih prsa

100 g dimljene slanine ili šunke

1 crvena paprika

1 kašičica soli

1/2 kašičice mlevenog bibera

listovi peršuna

1 puna kašičica mlevenog korijandera

malo mlevenog komorača

malo mlevenog kima

Priprema:

Meso i dimljeno meso sameljite u mašini za mlevenje mesa, ili ga sitno iseckajte. Stavite mleveno meso u blender. Dodajte so, biber i začine. Meso sameljite u blenderu do konzistencije paštete. Na kraju iseckajte svežu papriku i peršun. Po potrebi dodajte so i druge začine. Od smese napravite rolat, premažite ga uljem i čvrsto umotajte u aluminijumsku foliju. Uvijte krajeve folije. Meso umotano u foliju stavite u ključalu vodu, smanjite temperaturu, poklopite i kuvajte oko sat vremena na niskoj temperaturi. Skuvanu salamu ocedite i ostavite umotanu u foliju dok se ne ohladi. Ohlađeni pariz iseći na kriške.
 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)