Napravite DOMAĆI PARIZER bez aditiva i konzervansa baš kao kad smo bili deca BOLJI OD KUPOVNOG
Salama treba uvek da bude pri ruci - bilo za meze, bilo za sendvič, naročito kada je domaća

Domaći parizer
Sastojci:
500 g pilećih ili ćurećih prsa
100 g dimljene slanine ili šunke
1 crvena paprika
1 kašičica soli
1/2 kašičice mlevenog bibera
listovi peršuna
1 puna kašičica mlevenog korijandera
malo mlevenog komorača
malo mlevenog kima
Priprema:
Meso i dimljeno meso sameljite u mašini za mlevenje mesa, ili ga sitno iseckajte. Stavite mleveno meso u blender. Dodajte so, biber i začine. Meso sameljite u blenderu do konzistencije paštete. Na kraju iseckajte svežu papriku i peršun. Po potrebi dodajte so i druge začine. Od smese napravite rolat, premažite ga uljem i čvrsto umotajte u aluminijumsku foliju. Uvijte krajeve folije. Meso umotano u foliju stavite u ključalu vodu, smanjite temperaturu, poklopite i kuvajte oko sat vremena na niskoj temperaturi. Skuvanu salamu ocedite i ostavite umotanu u foliju dok se ne ohladi. Ohlađeni pariz iseći na kriške.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

SLANA BULGUR SALATA Dodajte kao prilog uz jelo od povrća i mesa
Gotova za 2 minuta.

POSNE KINOA PALAČINKE Treba vam samo 2 sastojka, a biće vazdušaste i sočne
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.

POSNA GRBAVA PITA Budi nostalgiju na bakinu kuhinju, prste da poližete
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.

POSNI GRAŠAK NA VODI Ukusno jelo koje se pravi lako, za savršen ručak
Ukusno, zasitno jelo koje krepi organizam u trenu.

SNEŽNA KRALJICA TORTA Očaravajuća poslastica sa kokosom ukrasiće svaku svečanu trpezu
Ako volite kokos, ovu poslasticu ćete obožavati.
Komentari (0)