TURŠIJA ZA POČETNIKE Recept je toliko jednostavan, a ukus savršen, stalno ćete je ovako praviti
Recept je toliko jednostavan i idealan je za sve koji do sada nisu spremali turišiju
Sastojci:
Kantica s poklopcem od 10 kg
5 kg povrća po izboru (kobinacija šargarepe, karfiola, zeleonog paradajza, paprike)
1 l alkoholnog sirćeta
3,5 l vode
400 g šećera
200 g soli
1 vinobran
Priprema:
Kanticu operate. Povrće takođe dobro operite i očistite. Isecite ga na željenu veličinu I složite u kanticu. U posebnoj posudi pomešajte sirće, vodu,šećer, so i vinobran, pa malo promešajte da se so i šećer rastope. Ulijte u kanticu preko povrća i poklopite. Stavite na neko hladno mesto, pričekajte 2-3 nedelje i imate svoju domaću turšiju.
NAJBRŽI TIRAMISU Treba vam samo 5 minuta, a svi će vam tražiti recept
Fenomenalan kolač sa kafom raspametiće i one koji ne vole slatko.
POSNI PREBRANAC Klasik bez premca koji greje dušu i telo, pravi raj za nepca
Neverovatno ukusno jelo idealno je za obične dane ali i svečanu trpezu.
ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU Sočne i aromatične, ovakve do sada niste jeli
Konkretno jelo dugo će vas držati sitim.
POSNA REFORMA TORTA Svečana poslastica raskošnog izgleda osvojiće i one izbirljive
Čokoladna poslastica sa orasima ukrasiće svaku trpezu, a ni malo ne zaostaje ukusom za originalom.
NAJLAKŠI NAČIN DA OFARBATE JAJA Potpuno je prirodan, a dobiju se fenomenalne boje
Jednostavna tehnika farbanja jaja čajem od hibiskusa oduševiće sve goste na slavskoj trpezi.
Komentari (0)