TURŠIJA ZA POČETNIKE Recept je toliko jednostavan, a ukus savršen, stalno ćete je ovako praviti

Jelena Vukelić

13:42

Sezonski recepti 0

Recept je toliko jednostavan i idealan je za sve koji do sada nisu spremali turišiju

TURŠIJA ZA POČETNIKE Recept je toliko jednostavan, a ukus savršen, stalno ćete je ovako praviti
Printscreen/Youtube

Sastojci: 

Kantica s poklopcem od 10 kg 

5 kg povrća po izboru (kobinacija šargarepe, karfiola, zeleonog paradajza, paprike) 

1 l alkoholnog sirćeta 

3,5 l vode 

400 g šećera 

200 g soli 

1 vinobran 

Priprema: 

Kanticu operate. Povrće takođe dobro operite i očistite. Isecite ga na željenu veličinu I složite u kanticu. U posebnoj posudi pomešajte sirće, vodu,šećer, so i vinobran, pa malo promešajte da se so i šećer rastope. Ulijte u kanticu preko povrća i poklopite. Stavite na neko hladno mesto, pričekajte 2-3 nedelje i imate svoju domaću turšiju. 

Komentari (0)

Loading