TURŠIJA ZA POČETNIKE Recept je toliko jednostavan, a ukus savršen, stalno ćete je ovako praviti
Recept je toliko jednostavan i idealan je za sve koji do sada nisu spremali turišiju
Sastojci:
Kantica s poklopcem od 10 kg
5 kg povrća po izboru (kobinacija šargarepe, karfiola, zeleonog paradajza, paprike)
1 l alkoholnog sirćeta
3,5 l vode
400 g šećera
200 g soli
1 vinobran
Priprema:
Kanticu operate. Povrće takođe dobro operite i očistite. Isecite ga na željenu veličinu I složite u kanticu. U posebnoj posudi pomešajte sirće, vodu,šećer, so i vinobran, pa malo promešajte da se so i šećer rastope. Ulijte u kanticu preko povrća i poklopite. Stavite na neko hladno mesto, pričekajte 2-3 nedelje i imate svoju domaću turšiju.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)