STARINSKA MARMELADA OD DUNJA Jednostavno za pravljenje, a ukus baš kao kad baka pravi
Jesen stiže dunjo moja... Dočekajmo ovu jesen uz jedan od najlepših jesenjih ukusa - ukus dunje.
Sastojci
- 4 kg dunja, očišćenih od koštica i semenki, dobro opranih i neoguljenih
- 2 kg šećera
- sok od 2 pomorandže
- sok od 3 limuna
- oko 2 dl vode
Priprema
Dunje stavite da se kuvaju u vodi u kojoj su šećer, sok od limuna i pomorandže.
Kuvajte ih dok dunje ne omekšaju.
Izmiksajte štapnim mikserom ili blenderom u glatku marmeladu.
Tegle operite i sterilizujte u rerni, minimalno 10 minuta na 200°C.
Vruću marmeladu stavite u vruće tegle, dobro zatvorite poklopcima i ostavite da se polako ohladi.
Posluživanje
Ovo je najjednostavniji recept za marmeladu od dunja, u smesu možete samleti ili naseckati orašaste plodove, narandžinu ili limunovu koricu… po ukusu.
Na portugalskom jeziku, naziv za dunju je marmelo. Odatle potiče naziv marmelada, koja se prvobitno pravila od dunje. Dunja se upotrebljava u proizvodnji džemova, pekmeza, sokova i kompota, a povoljno deluje na probavne organe.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)