STARINSKA MARMELADA OD DUNJA Jednostavno za pravljenje, a ukus baš kao kad baka pravi
Jesen stiže dunjo moja... Dočekajmo ovu jesen uz jedan od najlepših jesenjih ukusa - ukus dunje.
Sastojci
- 4 kg dunja, očišćenih od koštica i semenki, dobro opranih i neoguljenih
- 2 kg šećera
- sok od 2 pomorandže
- sok od 3 limuna
- oko 2 dl vode
Priprema
Dunje stavite da se kuvaju u vodi u kojoj su šećer, sok od limuna i pomorandže.
Kuvajte ih dok dunje ne omekšaju.
Izmiksajte štapnim mikserom ili blenderom u glatku marmeladu.
Tegle operite i sterilizujte u rerni, minimalno 10 minuta na 200°C.
Vruću marmeladu stavite u vruće tegle, dobro zatvorite poklopcima i ostavite da se polako ohladi.
Posluživanje
Ovo je najjednostavniji recept za marmeladu od dunja, u smesu možete samleti ili naseckati orašaste plodove, narandžinu ili limunovu koricu… po ukusu.
Na portugalskom jeziku, naziv za dunju je marmelo. Odatle potiče naziv marmelada, koja se prvobitno pravila od dunje. Dunja se upotrebljava u proizvodnji džemova, pekmeza, sokova i kompota, a povoljno deluje na probavne organe.
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE Odmašćava rešetke u trenu, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i očistite rernu bez ribanja i struganja.
MINESTRONE ČORBA Donosimo vam originalni recept za čuveni italijanski specijalitet
Minestrone ili u prevodu "velika supa", bila je omiljena i kod starih Rimljana.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Po receptu baka Mire, mekana i sočna, za sve prilike
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
DOMAĆE SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE SUDOPERE Blistaće se kao nova, a prijatno će mirisati cela kuhinja
Očistite sudoperu na potpuno prirodan način, bez hemije.
CVEKLA Najbolja salata za kišne dane, jača imunitet u trenu, a ukusa koji priča priče
Zdrava i ukusna slana zimnica oboriće s nogu sve koji budu probali.
Komentari (0)