PRŽENA RIBA NEĆE BITI MASNA, NEĆE UPITI NI KAP ULJA Biće hrskava i ukusna, a evo i kako, otkrivamo tajni sastojak

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Pržite ribu ali vam smeta što je sva u ulju? Dobije mastan ukus i propadne vam ručak? Dodajte gustin.

prženje ribe
Shutterstock

GUSTIN UMESTO BRAŠNA

Potreban vam je sastojak kojim menjate brašno, gustin. On će napraviti zaštitni omotač oko ribe, ona će biti hrskava,i neće upiti previše ulja.

PRIPREMA

Stavite gustin u činiju, dodajte jednu kašičicu soli. Dodajte biber, beli luk i ostale začin pa sve dobro sjedinite. Sipajte ulje  u dublju posudu, veću količinu, a onda ga dobro zagrejte. Ribu pripemite kao što inače pripremate. Zatim svako parče ribe dobro uvaljajte u smesu od gustina i spuštajte u vruće ulje. Okrećite  ribu nekoliko puta kako bi se ravnomerno ispržila sa svih strana. 

Tagovi:

Komentari (0)

Loading